https://www.gerb.bg/bg

БСП-София: Сглобката много скърца и я смазват с антибългарски акции

Снимка: архив Надежда Чипева

Наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка скърца. Скърца много притеснително за елементите в нея. И трябва периодично да бъде смазвана с антибългарски акции„.

Тази позиция изразиха от Изпълнителното бюро на БСП – София след вчерашното решение на Министерски съвет да бъде сменен статутът на Паметника на Съветската армия (МОЧА) от публична държавна на частна държавна собственост. С него на практика беше дадена зелена светлина за изпълнението на решението на СОС от тази пролет за демонтирането му и преместването му в Музея за социалистическо изкуство.

За два месеца живот некоалицията „Денков“ запретна енергично ръкави и се зае с „най-належащите“ проблеми на България, а именно смяна на датата на националния празник и демонтирането на МОЧА, разгневиха се социалистите.

Борбата с бедността, увеличаването на доходите, подобряването на качеството на живота, битката с фашизирането на обществото не са приоритет за Сглобката, смятат от БСП-София. Според тях причината за това е, че наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка, скрепена с лепилото „ДПС“, скърца.

34 години от началото на Прехода историята се повтаря – като трагедия и фарс. Ставаме свидетели на поредните разрушителни мераци на десницата. (…) Подобен разрушителен нагон е характерен за варварите. Само варварите рушат паметниците, построени преди тях„, пише още в позицията.

Десните варвари знаят само предизборно да активират всички разрушителни инстинкти на електората си, който както всички ние, живее зле, но дава израз на гнева си чрез неофашистки и псевдопатриотични акции, възмутени са социалистите.

Опитът за премахване на Паметника на Съветската армия в София е посегателство срещу българската история и срещу европейската и общочовешка ценност на антифашизма„, става ясно още от позицията.

С този акт те поругават паметта и на десетки хиляди българи, убити и ранени в антифашистката съпротива и в Отечествената война, смятат социалистите и питат за кой ли път ще унижат паметта на своите родители и прародители в името на своята кариера?

Според БСП-София „десните варвари“ се готвят пряко да нарушат международното право и конвенциите между България и Русия за взаимна защита на паметници, както и законодателството на България за защита на паметниците на културата.

В заключение социалистите категорично се противопоставят на всички опити за изопачаване и подмяна на българската история, на опитите за подмяна на европейската история и реабилитацията на фашизма чрез оскверняването на паметта на милионите жертви дадени от Русия и народите на СССР.

От БСП-София уверяват, че ще се борят с всички законни, парламентарни и граждански средства срещу тази политика на заличаване и реабилитация на фашизма.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Химична реакция при приготвянето на дрога е причинила взрива в апартамент в Хасково

Химична реакция при производство на наркотици е причинила взрива...

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с „геноцидните си методи“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с...

В Армения задържаха 88 души при антиправителствен протест (ВИДЕО)

В понеделник сутринта арменската полиция в Ереван започна да...

Моторист без книжка се заби в трактор край Кнежа с мотор без номер

36-годишен мъж без книжка е катастрофирал вчера с нерегистриран...

След войната само една трета от украинските бежанци ще се върнат в Украйна

Само една трета от украинските бежанци ще се върнат...

Гърция непреклонна – няма да пусне Северна Македония в ЕС

Премиерът на Гърция повтори намерението си да осуети кандидатурата...

Русия се хвали с пет превзети села край Харков

Русия съобщи в събота, че нейните сили са превзели...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg