Реклама

https://www.gerb.bg/bg

България е по-бюрократична от ЕС, предупреди бизнесът

Снимка: Stock

Политиците не винаги са се вслушвали в бизнеса. Това каза Стоян Ставрев, Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР), на среща с депутати от подкомисията за контрол на европейските фондове в Народното събрание. Най-важно е да излезем с някакви поуки от кохезионната политика, подчерта той.

Много може да се каже за изминалия програмен период, по думите му. Според него е бил много труден програмен период. Не се усвоиха всички средства, каза Ставрев. Прекалено многото проверки не са гаранция, че се върши добре работата, по думите му. Това, което ни се причинява тук, никъде не си го причиняват на бизнеса, заяви Ставрев.

Държавата не защитава бизнеса, според него. Очевидно проспиваме процесите, които ни правят второ качество бизнес, смята той й отчете, че сами си правим проблемите. Да, Европа е бюрократична, но ние сме по-бюрократични от нея, подчерта Стоян Ставрев. За пример той даде ковид кризата, когато се оказало, че се заложили критерии, които нямало как в пандемията да се покрият. Работодателите се оплакаха и от тежките финансови корекции.

Станислав Попдончев от Българската стопанска камара (БСК) се оплака от липса на достатъчна комуникация с властта за Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Бизнесът има нужда от фокус върху индустриализацията, обясни той. Според него трябва да се намали административната тежест, а работодателите искат и предвидима данъчна среда. Важно е да се фокусиране не върху проверките, а върху износът, призова той. БСК настоя за опростяване на процедурите и намаляване на административната тежест. Камарата настоява и за подобряване на инфраструктурата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Махмуд Абас: Въпрос на дни е Израел да нападне Рафах

Израелската военна операция в град Рафах в южната част...

Ирландската полиция премести палатков лагер на мигранти от центъра на Дъблин

Ирландската полиция премести около 200 палатки, в които са...

Срутване затруднява движението по АМ Струма в посока София

Тежкотоварните автомобили в посока София се движат само в изпреварващата лента

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img