Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Мирослав Иванов: Натискът от опозицията беше изключително тежък

Снимка: архив БГНЕС

Има леко разочарование за нас, защото имахме желание да свършим работа. Натискът от позицията беше изключително тежък през последните 8 месеца„. Toва заяви в специално интервю за БиТиВи след края на работата на 47-то Народно събрание временно изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов.

За ПП било много сериозно предизвикателство да влязат в парламента, като всички победи и загуби преживели емоционално. С известно облекчение „Продължаваме промяната“ отиват отново на избори, защото натискът върху тях бил много голям, като работили и почти без почивка – през събота и неделя.

Първи сред равните е тежка корона„, изтъкна Мирослав Иванов и добави, че случаите на бой в парламента показва колко е бил силен натискът на опозицията в парламента. Почти ежедневно е имало елементи на обида в Иванов с аргумент, че депутатите се държали с неуважение и арогантно към останалите народни представители.

Мирослав Иванов се надявал на повече депутати да подкрепят програмата на „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство. Записът на ДБ не е причината, а повод ИТН да излязат от преговорите за кабинет. Това е един политически анализ, който се прави във всяка една парламентарна група, каза той.

ПП изпитват уважение към президента Румен Радев, но Мирослав Иванов усещат промяна в отношение на държавния глава към властта в оставка. За него е необяснимо, че президентът непрекъснато критикувал ПП и Народното събрание. „Господин Радев нито веднъж не каза благодаря на правителството и си позволяваше да излиза пред медиите и да казва какво е добре за България и каква позиция да заеме. Държавният глава се опита да заеме функции, които не са му Конституция„, коментира Иванов.

Мирослав Иванов вярва на всички от ПП, като не се притеснява от евентуални проверки от служебния кабинет. Единствено се притеснява, че това, което започнали като работа управляващите в оставка, нямало да бъде продължено от служебното правителство на Румен Радев.

Мирослав Иванов вижда ПП на предсрочните парламентарни избори като първа политическа сила. Толкова смели очаквания, че ПП могат да управляват сами и без коалиция Иванов няма. Той не вярва, че партията на Стефан Янев – „Български възход“ ще мине четирипроцентовата бариера за влизане в парламента.

Иванов вярва, че с БСП и ДБ ще имат необходимото мнозинство в следващото 48-о Народно събрание, за да съставят правителство.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Украйна отрича, че е изтеглила Abrams-ите от фронтовата линия

Украинските сили отричат съобщенията за предполагаемо изтегляне на танковете Abrams...

Моторист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе

Мотоциклетист е пострадал в събота при катастрофа на пътя...

35 запалянковци в ареста след Вечното дерби

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред е...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

Министър Малинов и турския му колега нищят договора с „Боташ“

Министърът на енергетиката Владимир Малинов се срещна с турския...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Северна Корея изстреля балистични ракети край източното си крайбрежие

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към морето край източното...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Лондон: Руските сили настъпват към Часов Яр с тактиката от Авдеевка

Градът е силно защитен и разположен на високо място

Разследват украинския земеделски министър за далавери с държавна земя

Украинската агенция за борба с корупцията разследва министъра на...

Украйна спира консулските услуги в чужбина за мъже в наборна възраст

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба потвърди...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img