Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Путин се разтревожи какви точно ракети се доставят на Украйна

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Русия ще си направи изводи, ако Киев бъде снабден с ракети с по-дълъг обсег на действие и нанесе удари по цели, които досега не е достигала.

Такава заявка прави руският президент Владимир Путин във фрагмент от интервю, дадено за предаването „Москва. Кремъл. Путин„, излъчен в неделя сутрин по държавния телевизионен канал „Русия-1“. Появата на руския президент в интервю е знаменателна, тъй като от началото на офанзивата на Кремъл в Украйна държавният глава значително намали изявите си за отделни предавания. Това е вторият фрагмент, който държавната телевизия излъчва в рамките на днешния ден.

Вече стана ясно, че САЩ планират да предоставят на Украйна усъвършенствана ракетна система, която да помогне на Киев да се бори с руския военен напредък. Украйна вече заяви, че не планира да ги използва, за да атакува обекти в Русия.

Руският президент Владимир Путин нарича „суматоха“ допълнителните оръжейни доставки за Киев и е убеден, че те имат само една цел – да удължат въоръжения конфликт в Украйна колкото се може повече.

Въпреки това заявява, че в доставката на американски ракетни системи за залпов огън (MLRS) за Украйна „няма нищо ново“ и те не променят нищо по същество, защото Киев и преди е разполагал с такива оръжия, включително ракети с такъв обсег. Като пример се дават руските системи „Град“, „Смерч“ и „Ураган“, които са били на въоръжение в Украйна.

Доставките просто компенсират загубите, заявява руският президент.

Путин посочва, че обхватът „не зависи от самата система, а от използваните ракети. Руският президент коментира е практическото приложение на тези системи, като прави сравнение със съветските, чийто пробег също е 40-70 километра. „Няма нищо ново“, обяснява той. Затова според руския президент подобни доставки от САЩ и някои други страни може да са свързани просто с компенсиране на загубите на военно оборудване на Киев.

В случай на доставка на ракети с по-дълъг обсег на действие на Киев, Русия ще направи изводи и ще нанесе удари по цели, които все още не е засегнала със „нашите средства за унищожение, които имаме достатъчно„, предупреждава Путин.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Русия се присмя на Зеленски, че „украинското знаме е на рамото на Бога“

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Евростат: Увеличават се безработните младежи в България

Новите данни на Евростат за март 2024 година показват,...

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Италия засилва ПВО отбраната на Украйна

Подкрепа срещу руската агресия

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg