https://www.gerb.bg/bg

Искаме разрешение от ЕС за освобождаване на тока и газа от акцизи

Министерски съвет

През следващата седмица кабинетът ще поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ, съобщиха от правителствената информационна служба. От МС обясняват, че съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС от 27 октомври 2003 г. относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните продукти и електроенергията, държавите-членки на ЕС могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници, енергийните продукти и ел. енергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита. Директивата давала възможност и за освобождаване от акцизи на природния газ за страните, в които делът на природния газ в крайното енергийно потребление е под 15%.

От пресцентъра на Министерския съвет коментират и вчерашната среща с превозвачи с участието на премиера Кирил Петков, министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, която представителите на транспортния бранш науснаха обидени. Превозвачите били поканени, за да им бъдат представени предстоящи мерки на правителството и да бъдат чути техните предложения. „За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха готовност да дискутират как най-добре да бъдат подпомогнати„, посочват от пресслужбата на МС.

Публикации за запис от въпросната среща се появиха днес в много български медии, включително в сайтовете на две от националните ни телевизии. В тази връзка от правителството заявяват: „Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически...

Увеличават заплатите и на администрацията във ВУЗ-овете с 12%

Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни...

Над милион са икономически неактивните хора у нас

Неактивните хора на пазара на труда в България са...

Ирландия признава Палестина като независима държава до края на май

Ирландия ще признае палестинска държава преди края на този...

Великобритания освобождава предсрочно затворници заради пренаселени затвори

Британското правителство задейства спешни мерки за предсрочно освобождаване на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

България ще извърви пътя към Еврозоната, убедени са икономисти

Заради високата инфлация нямаше как да влезем в Еврозоната...

Румънският премиер очаква падане на визите за САЩ от октомври

Премиерът на Рунъния Марчел Чолаку заяви в неделя, че...

Хванаха пиян шофьор без книжка в Хисарско

Хванаха пиян водач без шофьорска книжка в хисарското село...

Извънредно в News24sofia.eu! Дете е простреляло друго дете на частно парти в Арбанаси (ВИДЕО)

На тържеството са присъствали бизнесмени, общинари и депутати

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си...

48 деца се натровиха след хапване на сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

Ръководството на детска градина "Елица" в Сливен е информирало...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg