Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Плевнелиев за новата власт: Рушене, рушене, рушене

Снимка: архив БГНЕС

Правителството на четворната коалиция начело с Кирил Петков е разкъсвано от раздори, слабо и единствено руши постигнатото досега. Така може да се обобщи оценката на новата власт на президента (2011-2016) Росен Плевнелиев по БНТ.

Думите на външния министър Теодора Генчовска от петък в парламента, че има различия между нейното ведомство и външнополитическия екип на премиера Петков е пробив в националната сигурност, смята бившият държавен глава.

Това е пробив в национална сигурност, това е директно и ярко доказателство за начина, по който днес се управлява България. Това ни прави слаби, изолирани и практически невъзможни да служим на нацията.“

Някакви случайни хора, водени от омраза, влязоха във всички институции, изчегъртаха всичко възможно, в това число и във външната политика. Тръгвайки от нея, стигайки до Плана за възстановяване – навсякъде виждаме рушене, рушене и рушене и никаква градивност и дългосрочна мисъл„, остър бе Плевнелиев.

В исторически план той пък очерта три „постижения“ на кабинета Петков. „В исторически план имаме най-слабата и неработеща коалиция в историята на България. Имаме за първи път незаконен арест по донос от министър-председател като свидетел на човек с 18 обвинения срещу бивш министър-председател, който е арестуван пред децата си по време на вечеря. Това не е върховенство на закона, това в взривяване на върховенство по закона. И на трето място – последни по Плана за възстановяване, последни по върховенството на закона, последно по ваксинация, абсолютно неразбрани по казуса с РСМ.“

Крайно време е да започнат прозрачно и ефективно„, призова бившият стопанин на „Дондуков“ 2, според когото към момента държавата се управлявала като стартъп.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Украйна отрича, че е изтеглила Abrams-ите от фронтовата линия

Украинските сили отричат съобщенията за предполагаемо изтегляне на танковете Abrams...

Моторист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе

Мотоциклетист е пострадал в събота при катастрофа на пътя...

35 запалянковци в ареста след Вечното дерби

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред е...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

Министър Малинов и турския му колега нищят договора с „Боташ“

Министърът на енергетиката Владимир Малинов се срещна с турския...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бачийски: ПП-ДБ не може да е алтернатива, ако работи с ГЕРБ и ДПС

ПП възникна като формация, която трябваше да бъде алтернатива...

20-годишна е заплашила с убийство майка си в София

Дъщерята е стиснала майка си за врата

Св. Синод не разреши делегация да пътува до Йерусалим за Благодатния огън

Предвид продължаващите бойни действия в Израел Св. Синод реши...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img