Плевнелиев за новата власт: Рушене, рушене, рушене

Views 41035
1 0
Снимка: архив БГНЕС

Правителството на четворната коалиция начело с Кирил Петков е разкъсвано от раздори, слабо и единствено руши постигнатото досега. Така може да се обобщи оценката на новата власт на президента (2011-2016) Росен Плевнелиев по БНТ.

Думите на външния министър Теодора Генчовска от петък в парламента, че има различия между нейното ведомство и външнополитическия екип на премиера Петков е пробив в националната сигурност, смята бившият държавен глава.

Това е пробив в национална сигурност, това е директно и ярко доказателство за начина, по който днес се управлява България. Това ни прави слаби, изолирани и практически невъзможни да служим на нацията.“

Някакви случайни хора, водени от омраза, влязоха във всички институции, изчегъртаха всичко възможно, в това число и във външната политика. Тръгвайки от нея, стигайки до Плана за възстановяване – навсякъде виждаме рушене, рушене и рушене и никаква градивност и дългосрочна мисъл„, остър бе Плевнелиев.

В исторически план той пък очерта три „постижения“ на кабинета Петков. „В исторически план имаме най-слабата и неработеща коалиция в историята на България. Имаме за първи път незаконен арест по донос от министър-председател като свидетел на човек с 18 обвинения срещу бивш министър-председател, който е арестуван пред децата си по време на вечеря. Това не е върховенство на закона, това в взривяване на върховенство по закона. И на трето място – последни по Плана за възстановяване, последни по върховенството на закона, последно по ваксинация, абсолютно неразбрани по казуса с РСМ.“

Крайно време е да започнат прозрачно и ефективно„, призова бившият стопанин на „Дондуков“ 2, според когото към момента държавата се управлявала като стартъп.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Радев призова да ценим Конституцията, която имаме

В Деня на българската Конституция – 16 април, държавният глава Румен Радев призовава да оценим Конституцията, която имаме. Днешната ни Конституция урежда стабилна институционална рамка на представителната демокрация, защитава равенството и основните права на гражданите. Не трябва да забравяме също, че Конституцията отразява и нашата решителност да отстояваме общочовешките ценности: […]