Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Горите и метлите на кадри и днес разбуниха депутати в коалицията

Снимка: архив Юлия Лазарова, „Дневник“

Казусът с предполагаемите назначения на шефове на горски стопанства по партийна линия, за които съобщи депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, отново предизвика високо напрежение, този път в пленарната зала на парламента.

Припомняме, че

обвиненията на народния представител се отнасят в конкретика за БСП и нейни кадри, тъй като земеделският министър Иван Иванов е от квотата на „столетницата“.

От един месец не получавам исканите по закон документи от министъра на земеделието (за назначения на директори на горски стопанства.) Г-н председател, моля за съдействие да помолите министъра да ги даде тези прословути имена„, обърна се от трибуната Дунчев, предизвиквайки бурна реакция от страна на депутатите от БСП.

Народният представител е озадачен, че темата предизвикала такъв огромен обществен интерес, защото това били теми, които се решават на оперативно ниво в парламента, а не през медиите.

И отново призова: „Моля да покаже тези имена, да донесе документите, с които се назначават и уволняват служители. Включително и много директори от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти, фантастични, абсолютно безупречни. И в момента са на улицата„, завърши той. Репликата му обаче предизвика буря от двете страни на залата – бурни аплодисменти, придружени с изненадани усмивки от страна на депутатите на ГЕРБ и силни освирквания от страна на народните представители на левицата.

Разбира се, БСП не останаха безмълвни, като на трибуната се качи острието им и председател на парламентарната група Георги Свиленски. „Не давайте думата на хора, които защитават интересите на горската мафия! „Продължаваме промяната“ имат заместник-министър и могат по всяко време да вземат всички документи. Но ако някой иска тази информация, за да спекулира с нея, да я разнася по други ведомства, други структури, по други неправителствени организации – това няма да се случи!“

Лъжи, манипулации и спекулации – с такива епитети определи пък социалиста твърденията на Дунчев за кадруване на активисти на БСП в системата на горите.

Свиленски директно се обърна към седящият отстрани и чакащ започването на парламентарния контрол вицепремиер Асен Василев – „Защо народният представител използва парламентарната трибуна, за да набеждава министър, част от което правителство сте Вие, г-н вицепремиер? Много ми е чудно как гледате на тези неща.“

Накрая да чуем оценката за 12-годишното добро управление на ГЕРБ. Защо тогава искахте промяната и се кръстихте промяната, като ви харесва как са управлявали 12 години.“ – попита Свиленски колегите си от ПП.

Снимка на уволнения вчера директор на горското в Сливен, защитен в последствие от Дунчев, пък размаха от трибуната Филип Попов от БСП. „Това, уважаеми народни представители, уважаеми г-н вицепремиер, е промяната на г-н Дунчев. Това е Георги Тончев, началникът на регионалната дирекция по горите в Сливен (уволнен преди дни). Това е той на митинг на ГЕРБ. Това ли е вашата промяна, това ли са високите професионалисти?“

Със същата, но червена каска се инсталират други хора. Ние сме точно против това. Той бе един от отличните студенти в Лесо-техническия университет, където преподавах„, отвърна на сой ред Дунчев.

Въпреки че името му бе намесено неколкократно, Асен Василев не взе отношение по спора между левицата и депутата от политическата му сила.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Украйна отрича, че е изтеглила Abrams-ите от фронтовата линия

Украинските сили отричат съобщенията за предполагаемо изтегляне на танковете Abrams...

Моторист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе

Мотоциклетист е пострадал в събота при катастрофа на пътя...

35 запалянковци в ареста след Вечното дерби

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред е...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

Министър Малинов и турския му колега нищят договора с „Боташ“

Министърът на енергетиката Владимир Малинов се срещна с турския...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Китай посредничи на „Хамас“ и „Фатах“

Двете палестински групировки са във вражда от 2007 г.

Дрегер показа фалшиви промили алкохол на водач в област Велико Търново

Задържаха водач на товарен автомобил за шофиране в нетрезво...

МВФ открива кредитна линия от 8 млрд. долара за Колумбия

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи в петък, че ще...

Евродепутатите осъдиха атаката на Иран срещу Израел и призоваха за санкции

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите категорично осъдиха безпрецедентните...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img