Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Горите и метлите на кадри и днес разбуниха депутати в коалицията

Снимка: архив Юлия Лазарова, „Дневник“

Казусът с предполагаемите назначения на шефове на горски стопанства по партийна линия, за които съобщи депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, отново предизвика високо напрежение, този път в пленарната зала на парламента.

Припомняме, че

обвиненията на народния представител се отнасят в конкретика за БСП и нейни кадри, тъй като земеделският министър Иван Иванов е от квотата на „столетницата“.

От един месец не получавам исканите по закон документи от министъра на земеделието (за назначения на директори на горски стопанства.) Г-н председател, моля за съдействие да помолите министъра да ги даде тези прословути имена„, обърна се от трибуната Дунчев, предизвиквайки бурна реакция от страна на депутатите от БСП.

Народният представител е озадачен, че темата предизвикала такъв огромен обществен интерес, защото това били теми, които се решават на оперативно ниво в парламента, а не през медиите.

И отново призова: „Моля да покаже тези имена, да донесе документите, с които се назначават и уволняват служители. Включително и много директори от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти, фантастични, абсолютно безупречни. И в момента са на улицата„, завърши той. Репликата му обаче предизвика буря от двете страни на залата – бурни аплодисменти, придружени с изненадани усмивки от страна на депутатите на ГЕРБ и силни освирквания от страна на народните представители на левицата.

Разбира се, БСП не останаха безмълвни, като на трибуната се качи острието им и председател на парламентарната група Георги Свиленски. „Не давайте думата на хора, които защитават интересите на горската мафия! „Продължаваме промяната“ имат заместник-министър и могат по всяко време да вземат всички документи. Но ако някой иска тази информация, за да спекулира с нея, да я разнася по други ведомства, други структури, по други неправителствени организации – това няма да се случи!“

Лъжи, манипулации и спекулации – с такива епитети определи пък социалиста твърденията на Дунчев за кадруване на активисти на БСП в системата на горите.

Свиленски директно се обърна към седящият отстрани и чакащ започването на парламентарния контрол вицепремиер Асен Василев – „Защо народният представител използва парламентарната трибуна, за да набеждава министър, част от което правителство сте Вие, г-н вицепремиер? Много ми е чудно как гледате на тези неща.“

Накрая да чуем оценката за 12-годишното добро управление на ГЕРБ. Защо тогава искахте промяната и се кръстихте промяната, като ви харесва как са управлявали 12 години.“ – попита Свиленски колегите си от ПП.

Снимка на уволнения вчера директор на горското в Сливен, защитен в последствие от Дунчев, пък размаха от трибуната Филип Попов от БСП. „Това, уважаеми народни представители, уважаеми г-н вицепремиер, е промяната на г-н Дунчев. Това е Георги Тончев, началникът на регионалната дирекция по горите в Сливен (уволнен преди дни). Това е той на митинг на ГЕРБ. Това ли е вашата промяна, това ли са високите професионалисти?“

Със същата, но червена каска се инсталират други хора. Ние сме точно против това. Той бе един от отличните студенти в Лесо-техническия университет, където преподавах„, отвърна на сой ред Дунчев.

Въпреки че името му бе намесено неколкократно, Асен Василев не взе отношение по спора между левицата и депутата от политическата му сила.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Мобилно приложение ни сочи откъде да си вземем нужното лекарство

В рамките на два дни може да се получи информация

Русия се похвали с още един унищожен американски танк край Авдеевка

Руските сили са унищожили пореден американски танк Abrams на...

Старши комисар Красимир Христов оглави полицията в Стара Загора

Старши комисар Красимир Христов е новият директор на ОДМВР-Стара...

Обиски в български курорт заради разследване за измами с евросредства

Представители на Европейската прокуратура в София извършват обиски в...

Испанската брегова охрана спаси 124 мигранти край Канарските острови

Испанската брегова охрана спаси 124 мигранти, включително малки деца...

Мъж нападна 91-годишния си баща в Сопот

Мъж е задържан и обвинен за закана с убийство...

Един убит и трима ранени след обстрел в Харковска област

Днес около 10 часа сутринта руските войски са обстрелвали град...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Владимир Зеленски: Путин мълча 24 часа – мислеше как да обвини Украйна

В коментар за нападението в "Крокус Сити Хол" украинският...

Проф. Александър Маринов: Ще има не скелети, а гробници в гардероба на правителството Денков-Габриел

- Преговорите за ротацията между не коалиционните партньори преминаха...

Синдикат „Защита“ настоя за по-високи заплати на протест в София

Протестиращите отправиха още 8 искания към властта

Училищен автобус с повече от 40 деца катастрофира в Тексас, има двама загинали

Училищен автобус с над 40 ученици катастрофира в американския...

Русия удължи ареста на американския репортер Гершкович до 30 юни

Предварителният арест на репортерът на Wall Street Journal Еван Гершкович, обвинен...

ЕК одобри приходите от замразените руски активи за Украйна

Ние продължаваме много ясно да стоим до Украйна, както...

Множество арабски страни и Израел осъдиха терористичната атака в предградие на Москва

Редица арабски страни осъдиха терористичното нападение снощното терористично нападение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img