Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Младжкото обединение в БСП – София против наказанието на Паргов

Градският съвет на Младежкото обединение в БСП – София излезе с позиция срещу решението на Националния съвет (НС) на партията на Калоян Паргов да бъде наложено наказание – временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на БСП и право да се кандидатира за такива в срок от една година. „Решения относно ръководството на нашата софийска партийна организация трябва да се взимат от нея самата, а не насилствено от ръководството на партията – без диалог и реален разговор„, се казва в позицията, съобщиха от БСП – София.

От Младежкото обединение в БСП – София заявяват, че в продължение на почти 10 години работиат активно, последователно и в синхрон с Паргов председател на градския съвет на партията. „През всички тези години ние винаги сме получавали желаната подкрепа и разбиране от страна на тясното ръководство в БСП – София. Всеки един проблем, който сме срещали по този дълъг съвместен път, е посрещан с разбиране„, се посочва в позицията.

От Младежкото обединение искат Националният съвет на БСП да преразгледа решението си и призовават на Калоян Паргов да не бъде налагана забрана за заемане на партийни длъжности. „Нашето предложение към НС на БСП е да насрочи дата за свикване на Градска конференция, която да преразгледа поведението на председателя Калоян Паргов и да вземе решение по така създалия се казус, предизвикан от подписите на 31 от 79 членове на Градския съвет на БСП – София„, се казва още в позицията.

Това да можеш да избереш кой да те ръководи е основен принцип на демокрацията и ние от Градския съвет на Младежко обединение в БСП – София настояваме той да бъде спазен. В противен случай рискуваме легитимността на следващия председател„, подчертават от Младежкото обединение в БСП – София.

До наказанието на Паргов се стигна, след като той бе уличен в участие в сделката със скъпите улични лампи в столицата, оповестена от общинския съветник Борис Бонев.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Русия се присмя на Зеленски, че „украинското знаме е на рамото на Бога“

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън...

Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите

Президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Закона...

Напрежение между Аржентина и Испания след обвинения за наркотици и бедност

Мадрид и Буенос Айрес си размениха критики в събота,...

Сергей Шойгу иска по-бързо и повече оръжия

Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на...

Политолози виждат шанс за Солидарна България

Кънчо Стойчев не вижда шанс за промяна

Очаква се до края на 2025 г. България да се присъедини към ОИСР

За първи път България има конкретен срок за присъединяването...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg