Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата

Снимка: архив БГНЕС

От парламентарната група на ДПС дават на прокуратурата вицепремиера и финансов министър Асен Василев за проверки относно имунитета на депутата Делян Пеевски.

Припомняме, че вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е обещал във вторник да разпореди още ревизии на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това се е случило при срещата му с лидера на гражданството сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, на която от сдружението са предоставили данни и документи за офшорните фирми на Пеевски.

На трибунка в Народното събрание лидерът на ДПС Мустава Карадайъ обясни, че преди два дни предупредили за закани на Асен Василев относно народни представители. От ДПС виждат модел: „Някой на някого нещо си бил казал някъде около селската чешма„, а това е модел от прокситата на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев.

Казаното на селската чешма обаче се довеждало до знанието на Асен Василев, който пък поемал ангажименти да извършва неправомерни действия спрямо народен представител. В конкретния случай – ревизия на вече извършените и скоро приключили ревизии на депутата от ДПС Делян Пеевски. Оценката на ДПС е, че това са политически репресии и опит за саморазправа с политически опоненти.

Олигархът и медиен монополист Иво Прокопиев осъжда и може да осъди всеки, когото си поиска, защото всички знаем какво има – владее съдебната система, съдиите и прокуратурата, която не обжалва неговите оправдателни присъди. Защо прокуратурата не обжалва делата на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев„, запита Карадайъ.

Лидерът на ДПС се закани, че скоро от партията ще обявяват обвързаностите на Асен Василев и на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев в Народното събрание.

Депутатът Йордан Цонев запита дали има право вицепремиерът и финансов министър Асен Василев да разпорежда ревизии. „Жалко, че при наличие на толкова много юристи и на целия Съюз на съдиите не знаят, че не е нужно да се сваля имунитетът, за да се заведе гражданско дело срещу нас. Ако трябваше да му влезем в тона от 1997 г. (на Иво Прокопиев – б.р.), чета клевети по неговите медии и нито едно дело не съм завел, защото считам, че е под достойнството ми„, коментира още Цонев.

Хамид Хамид отбеляза, че срещу ДПС е имало тежки репресии още при създаването на самата партия. Иво Прокопиев е от добро комунистическо семейство, което е посрещало Тодор Живков и му е търкало ушите в ловно стопанство във Воден. Хамид заяви, че най-малкото ще се уплашат от Иво Прокопиев. Олигархът постъпва така срещу всички, които се опитват да говорят истината, подчерта Хамид.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест...

Президентът на Полша внесе проектозакон за повишаване на отбранителната готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към...

Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО

Малко вероятно е Русия да тества клаузата за взаимна...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

МОСВ с план да отговори на препоръките на ЕК за енергетиката и климата

Предвижда се актуализация на Интегрирания план в областта на...

Обявиха тридневен национален траур в Чили

Президентът на Чили Габриел Борич обяви тридневен национален траур...

Стефан Сежурне: Никой няма полза от ескалацията между Израел и „Хизбула“

Френският външен министър Стефан Сежурне заяви по време на...

Манила скастри Пекин за тормоза край спорна плитчина в Южнокитайско море

Манила привика китайски дипломат, за да му връчи протестна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img