Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата

Снимка: архив БГНЕС

От парламентарната група на ДПС дават на прокуратурата вицепремиера и финансов министър Асен Василев за проверки относно имунитета на депутата Делян Пеевски.

Припомняме, че вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е обещал във вторник да разпореди още ревизии на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това се е случило при срещата му с лидера на гражданството сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, на която от сдружението са предоставили данни и документи за офшорните фирми на Пеевски.

На трибунка в Народното събрание лидерът на ДПС Мустава Карадайъ обясни, че преди два дни предупредили за закани на Асен Василев относно народни представители. От ДПС виждат модел: „Някой на някого нещо си бил казал някъде около селската чешма„, а това е модел от прокситата на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев.

Казаното на селската чешма обаче се довеждало до знанието на Асен Василев, който пък поемал ангажименти да извършва неправомерни действия спрямо народен представител. В конкретния случай – ревизия на вече извършените и скоро приключили ревизии на депутата от ДПС Делян Пеевски. Оценката на ДПС е, че това са политически репресии и опит за саморазправа с политически опоненти.

Олигархът и медиен монополист Иво Прокопиев осъжда и може да осъди всеки, когото си поиска, защото всички знаем какво има – владее съдебната система, съдиите и прокуратурата, която не обжалва неговите оправдателни присъди. Защо прокуратурата не обжалва делата на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев„, запита Карадайъ.

Лидерът на ДПС се закани, че скоро от партията ще обявяват обвързаностите на Асен Василев и на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев в Народното събрание.

Депутатът Йордан Цонев запита дали има право вицепремиерът и финансов министър Асен Василев да разпорежда ревизии. „Жалко, че при наличие на толкова много юристи и на целия Съюз на съдиите не знаят, че не е нужно да се сваля имунитетът, за да се заведе гражданско дело срещу нас. Ако трябваше да му влезем в тона от 1997 г. (на Иво Прокопиев – б.р.), чета клевети по неговите медии и нито едно дело не съм завел, защото считам, че е под достойнството ми„, коментира още Цонев.

Хамид Хамид отбеляза, че срещу ДПС е имало тежки репресии още при създаването на самата партия. Иво Прокопиев е от добро комунистическо семейство, което е посрещало Тодор Живков и му е търкало ушите в ловно стопанство във Воден. Хамид заяви, че най-малкото ще се уплашат от Иво Прокопиев. Олигархът постъпва така срещу всички, които се опитват да говорят истината, подчерта Хамид.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

Помогни си с „Помогни ми“ – мобилно приложение за жертви на насилие у дома (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=SAxvUl8XH5c Пострадалите от домашно насилие вече могат да се обръщат...

С ново дело правозащитници се опитват са спрат германския оръжеен износ за Израел

Адвокати по правата на човека заведоха дело срещу решение...

Димитър Радев: Влизане в Eврозоната по-късно през 2025 г. e по-вероятен сценарий

Присъединяването на България към Еврозоната по-късно през 2025 г....

Седем станаха жертвите от нападението в мол в Сидни

Броят на жертвите на трагичния инцидент в търговския център...

Г-7 предупреди Иран с мерки при дестабилизация

Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) обсъдиха в...

Северна Корея пусна песен, възхваляваща лидера Ким като „приятелски баща“

Северна Корея пусна нова песен, възхваляваща лидера Ким Чен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img