Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БЗНС иска оставката на Стефан Янев

Министърът на отбраната Стефан Янев пoзори българското членство в НАТО и поставя в риск националната сигурност на България! Оставката му е единствената гаранция за принадлежността на България към демократичния свят. Това се посочва в изявление на БЗНС във връзка с изказването на Янев, че ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО по Източния фланг, на територията на страната ни тази мярка ще бъде изпълнена от наши войски с българско командване.

След поредицата откровени антинатовски изказвания и инициативи на министъра на отбраната, свързани с тежката конфронтация, провокирана от Русия, вчера Стефан Янев за пореден път затвърди действията си в посока на извеждане на България от военните структури на НАТО и обслужване на руските ултиматуми за връщане на НАТО в границите му от 1997 г.“, изтъкват от партията.

Според БЗНС с ангажимента си да не допусне съюзнически войски да засилят отбранителните способности на държавата ни пред евентуална военна експанзия на Русия в Украйна, Янев изпълнява искането на външния министър на Русия в България и Румъния да няма съюзническо, а не оповестената от генералния секретар на НАТО стратегия за засилване на източния фланг, от който сме част.

От партията заявяват, че с това Янев не просто подрива авторитета и членството на България в Алианса, но и косвено предава суверенитета ни.

Под пропагандния лозунг, че сами ще организираме отбраната си, като същевременно признава пропуските в армията ни, Янев изкарва неофициално, но публично държавата ни от НАТО. Предателското поведение на министъра на отбраната спрямо демократичния свят като съюз и ценности не остава незабелязано от съюзниците ни. България за пореден път се представя като руския пробив в пределите на НАТО и ЕС. Янев следва линията на шефа си Румен Радев, който като български генерал обяви бойкот на съвместната охрана на въздушното ни пространство със съюзниците ни и лобира за Кремъл и руския военно-промишлен комплекс. Днес Радев продължава тази пропутинска линия за бунт на България срещу НАТО и излизането ни от съюза. Така осъществяваната политика е в ущърб на националния интерес и е предателство пред волята и борбата на българския народ да бъде част от демократичния свят„, твърдят от БЗНС.

Според партията Янев изпълнява целите на Русия за превръщане на България в удобен и защитен буфер на федерацията на Путин, а неутралитетът под формата на недопускане на съюзническа помощ на българска територия е национално предателство на суверенна България.

Управляващите говорят само за деескалация и напрежение между НАТО и Русия, без да признават, че агресорът е Путин. Предлагат деескалация на конфликта, като отслабят позициите ни в НАТО и ЕС. Те избират пътя на външнополитическите цели на Путин да изгради Евразийски съюз. НАТО и ЕС могат и без България, но ако допуснем управленци като Янев да предадат държавата ни, това означава връщане в орбитата на Русия. Гаранция, че България няма да тръгне по този път е незабавната оставка на Стефан Янев„!, подчертават от БЗНС.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Гергьовден е

Тази година посрещаме празника без военен парад

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

36 загинали след срутване на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите при срутване на магистрала в Южен Китай...

Увеличават се жертвите на наводненията в Южна Бразилия

Продължаващите проливни дъждове в южния бразилски щат Рио Гранде...

Нетаняху провежда офанзива в Рафах и при сделка с „Хамас“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща във вторник да продължи...

Делегация на Хамас пристигна в Кайро за преговори за примирие в Газа

Делегацията на Хамас започна интензивни преговори днес в Кайро...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Стачка в железниците за Евро-2024 в Германия

Тревожни данни за работещите в сектора разкри Bild

Байдън води на Тръмп с 1%

Разликата се е стопила от последното допитване

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg