Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов остава начело на „Да, България“

Христо Иванов остава начело на движение „Да, България“. Делегатите на Националната конференция на движението гласуваха с 692 гласа „за“, 41 „въздържали се“ и 14 „против“.

Пред журналисти Иванов заяви, че смята до довърши работата си и ще използва като основен критерий ще е създаването на нови лидери, така че на следващия етап да се гарантира голям избор и нови хора.

Основните приоритети пред Иванов занапред са свързани с развитието на организацията, надграждането на коалицията, постигане на максимални резултати в правосъдието, електронното управление, българите в чужбина, съдебната реформа и намирането на конституционно мнозинство. Имаме много работа пред себе си, а в по-далечен план е подготовката за местните избори. Голямата национална кауза пред ДБ са местните избори. Очевидно е, че промените трябва да намерят своя адресат в местната власт, но оттам нататък има доста време и трябва да се възползва добре за подготовка, категоричен бе Иванов.

Иванов призова медиите да не търсят някакъв конкретен конюнктурен политически смисъл в твърденията си за нова предсрочни избори, а трансформацията на политическата система и дълбоките фактори на нестабилност, които има с много голяма вероятност ще доведе до такива. Нито аз имам намерение да водя политиката на Да, България и ДБ в тази посока, нито това е нещо, което развяваме като част от някаква заплаха, а просто е опит за дълбок анализ за това, което се случва в България и около нас, коментира Христо Иванов.

Страната се трансформира, светът се трансформира и това ще доведе до нестабилности , които ще имат своето политическо измерение. Ние сме длъжни, правейки анализ на ситуацията да отчитаме тези фактори. Отново казвам не търсете в един по-дълбок анализ някакъв конюнктурен послание„, подчерта той.

На въпрос за споменатите търкания и сложности в коалицията, за които призна по време на доклада си на националната конференция, Христо Иванов не каза директно, че има такива, а има проблеми, които има в Да, България и организационни напрежения. Има откровена дискусия по тях и смятаме да ги адресираме, уточни той.

Христо Иванов призна, че очевидно движението не успяло да реагират на промяната на нов политически играч, със свежи сили от властта на терен и не успели добре да отиграят комбинацията между парламентарни и президентски избори. Тези неуспехи ги считам за собствена отговорност, каза Христо Иванов.

Христо Иванов не смята, че е честно пред избирателите да се залъгват относно факта, че коалицията е много сложна. Когато трябва да се управлява в много сложна среда сред много проблеми, рисковете пред стабилността са налични. ДБ ще дадат своя принос за стабилността на коалицията и за нейната резултатност и нямат намерение да я „разклатят“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Цветница е

Днес православните християни отбелязват Цветница - деня, в който Спасителят...

Делян Пеевски призова служебното правителство да отмени решението си за частната детска болница

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебното правителство незабавно...

САЩ призовава Китай и Русия да не използват AI за разполагане на ядрени оръжия

Държавния департамент за контрол на оръжията в САЩ призова Китай...

Байдън води на Тръмп с 1%

Разликата се е стопила от последното допитване

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img