Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов остава начело на „Да, България“

Христо Иванов остава начело на движение „Да, България“. Делегатите на Националната конференция на движението гласуваха с 692 гласа „за“, 41 „въздържали се“ и 14 „против“.

Пред журналисти Иванов заяви, че смята до довърши работата си и ще използва като основен критерий ще е създаването на нови лидери, така че на следващия етап да се гарантира голям избор и нови хора.

Основните приоритети пред Иванов занапред са свързани с развитието на организацията, надграждането на коалицията, постигане на максимални резултати в правосъдието, електронното управление, българите в чужбина, съдебната реформа и намирането на конституционно мнозинство. Имаме много работа пред себе си, а в по-далечен план е подготовката за местните избори. Голямата национална кауза пред ДБ са местните избори. Очевидно е, че промените трябва да намерят своя адресат в местната власт, но оттам нататък има доста време и трябва да се възползва добре за подготовка, категоричен бе Иванов.

Иванов призова медиите да не търсят някакъв конкретен конюнктурен политически смисъл в твърденията си за нова предсрочни избори, а трансформацията на политическата система и дълбоките фактори на нестабилност, които има с много голяма вероятност ще доведе до такива. Нито аз имам намерение да водя политиката на Да, България и ДБ в тази посока, нито това е нещо, което развяваме като част от някаква заплаха, а просто е опит за дълбок анализ за това, което се случва в България и около нас, коментира Христо Иванов.

Страната се трансформира, светът се трансформира и това ще доведе до нестабилности , които ще имат своето политическо измерение. Ние сме длъжни, правейки анализ на ситуацията да отчитаме тези фактори. Отново казвам не търсете в един по-дълбок анализ някакъв конюнктурен послание„, подчерта той.

На въпрос за споменатите търкания и сложности в коалицията, за които призна по време на доклада си на националната конференция, Христо Иванов не каза директно, че има такива, а има проблеми, които има в Да, България и организационни напрежения. Има откровена дискусия по тях и смятаме да ги адресираме, уточни той.

Христо Иванов призна, че очевидно движението не успяло да реагират на промяната на нов политически играч, със свежи сили от властта на терен и не успели добре да отиграят комбинацията между парламентарни и президентски избори. Тези неуспехи ги считам за собствена отговорност, каза Христо Иванов.

Христо Иванов не смята, че е честно пред избирателите да се залъгват относно факта, че коалицията е много сложна. Когато трябва да се управлява в много сложна среда сред много проблеми, рисковете пред стабилността са налични. ДБ ще дадат своя принос за стабилността на коалицията и за нейната резултатност и нямат намерение да я „разклатят“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

САЩ отричат участие в офанзивни операции и не коментират атаката на Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън многократно отказа да...

ГЕРБ хвърлят щетата „Боташ“ в пленарна зала и на Денков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=_MwTfUX6MSw Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в...

СГП предлага законови промени за пияните шофьори, причинили тежки катастрофи

Софийската градска прокуратура (СГП) отправя предложения за законови промени...

Председателят на СОС предлага Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със...

Не достигат парите за разрастващия се оръжеен сектор на Украйна

Стотици украински бизнеси, произвеждащи оръжия и военно оборудване, се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Делян Пеевски: Радев да подписва указите, че утре може и да няма президент (ВИДЕО)

Съгласно Конституцията Румен Радев е длъжен да подпише указите...

Гешев подозира, че Борисов стои зад атентата срещу него (ВИДЕО)

Бившият главен прокурор Иван Гешев се яви на разпит...

Израел удари обект в Иран

Израелски ракети са поразили тази нощ обект в Иран,...

Израел започна да сваля иранските дронове (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израелските военни са започнали да прихващат ирански безпилотни летателни...

Стрелба в Чикаго уби 7-годишно момиче и рани 7 души

Седемгодишно момиче почина след като бе простреляно в главата,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img