Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ясни са новите дати за ученическите олимпиади и състезания

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев утвърди нови дати за провеждане на ученическите олимпиади и състезания, съобщават от МОН.

През март и април те бяха отложени заради противоепидемичните мерки у нас.

Националният кръг на олимпиадата „Знам и мога“ ще се проведе на 15 май. По български език и литература ще бъде на 6 юни, по английски и испански език – на 5 юни, а по немски език – на 9 май. Олимпиадата по математика за 7 и 8 клас ще e на 15 май, а за 9 и 12 клас – на 15 и 16 май. Националният кръг по информационни технологии и по гражданско образование ще се състои на 8 май. По лингвистика пък е насрочен за 12 май, по философия – за 5 юни, по история и цивилизации – за 12 юни, а по география и икономика – за 13 юни.

Теоретичният кръг по физика ще бъде на 9 май, а експерименталният – на 5 юни. Олимпиадите по астрономия и по биология и здравно образование ще бъдат на 6 юни, а по техническо чертане на 13 май. Учениците от 5 до 12 клас ще могат да се явят на състезанието „Европейско кенгуру“ на 29 май. Пролетните математически състезания за 4 клас ще бъдат на 8 май, а за учениците от 7 до 12 клас – на 9 май. Състезанията по информатика ще са на 7 и 8 май, а по компютърни мрежи на 12 юни.

За 8 май са предвидени тестовите задачи на олимпиадата по химия и опазване на околната среда за учениците от гимназиален етап. Областният кръг на националния конкурс „Бог е любов“ и общинският кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата ще се състоят до 8 май. Областният кръг на състезанието за безопасност на движението по пътищата пък е насрочено за 15 май.

Националният кръг на ученическите олимпиади и състезания ще се провежда на територията на съответната област. Изключение правят състезанията от Националния спортен календар на МОН, от Националния календар за изяви по интереси, националните състезания по професии и по безопасност на движението по пътищата. Те ще се организират в определен център заради по-малкия брой участници и спецификата на състезанията.школа по бел

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Украйна отрича, че е изтеглила Abrams-ите от фронтовата линия

Украинските сили отричат съобщенията за предполагаемо изтегляне на танковете Abrams...

Моторист пострада при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе

Мотоциклетист е пострадал в събота при катастрофа на пътя...

35 запалянковци в ареста след Вечното дерби

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред е...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

Министър Малинов и турския му колега нищят договора с „Боташ“

Министърът на енергетиката Владимир Малинов се срещна с турския...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

Лазаровден е

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника...

Първо в News24sofia.eu! Наркоманката Диона се появи в Софийския районен съд (СНИМКИ/ВИДЕО)

Делото срещу поп фолк певицата ще започне на 4 юни, като тогава ще бъдат разпитати вещите лица, изготвили експертизата за наличието на кокаин в кръвта й

Най-голямата партия в Индонезия се раздели с президента в оставка Джоко Видодо и сина му

Президентът на Индонезия Джоко Видодо и неговият син, бъдещият...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img