https://www.gerb.bg/bg

Зеленски прави рокади и в правителството и екипа си

Снимка: (архив) Владимир Зеленски, Facebook

Очакват се скоро кадрови промени и в правителството на Украйна и президентския екип. Екипът на президента Володимир Зеленски все още не е взел окончателно решение относно кандидатите, съобщава УНИАН.

Ротациите в кабинета на министрите се планира да бъдат извършени като част от „рестартиране на властта“, което започна през февруари със смяна на ръководството на украинската армия и продължи през март с размествания в Съвета за национална сигурност и отбрана, Службата за външно разузнаване и кабинета на президента.

Твърди се, че на 21-22 март Зеленски е информирал всички уволнени служители за кадровите промени. Източници казаха, че президентът е провел срещи с някои от вече бившите членове на екипа и е попитал какви позиции биха искали да получат.

Екипът на президента все още не е решил какво ще прави в бъдеще бившият заместник-началник на кабинета на президента Андрей Смирнов. В същото време друг уволнен заместник, Алексей Днепров, може скоро да стане ректор на един от украинските университети. Уволнението е лично желание на Днепров.

Уволнението на първия помощник на президента Сергей Шефир, съветниците Михаил Радуцки, Сергей Трофимов, Олег Устенко, комисарите на свободна практика Наталия Пушкарьова и Алена Вербицкая, според изданието, също е свързано с „рестартирането на властта„.

Според източници в близко бъдеще Зеленски планира да уволни друг заместник-ръководител, Андрей Сибига, който се занимава с въпросите на външната политика. Може да стане заместник външен министър. Вместо Сибига позицията в ще заеме Николай Точицки.

Зеленски одобри в петък кандидатурата на бившия секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов за поста посланик на Украйна в Молдова. 

Данилов ще продължи да работи в дипломатическо направление и по-конкретно съгласувах неговата кандидатура за нов посланик на нашата държава в Молдова. Той ми съобщи точно тази визия за бъдещата си работа за Украйна„, каза той.

Според Зеленски, Молдова е изключително значима държава – както по отношение на предизвикателствата пред сигурността в региона, така и по отношение на двустранното взаимодействие.

По-рано тази седмица Зеленски освободи Данилов от поста секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО). На този пост бе назначен Александър Литвиненко, който преди това беше председател на Службата за външно разузнаване. Новият ръководител на СВР стана Олег Ивашченко.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Председателят на Камарата на представителите оцеля при опит да бъде отстранен от поста

Камарата на представителите на САЩ (долната камара на Конгреса)...

Ким чен Ун подчерта подкрепата си за Путин по повод Деня на победата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "твърда подкрепа и...

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

Дясната опозиция в Северна Македония спечели голяма победа на...

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма.  От...

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Теглят жребий за поредните номера на партиите за изборите 2 в 1

ЦИК ще изтегли чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите...

Батерия на е-тротинетка предизвика пожар в апартамент във Варна

Батерия на електрическа тротинетка предизвика пожар в апартамент във...

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Украйна е изравнила Русия в производството на бойни дронове

Украйна обяви, че произвежда същия брой бойни дронове за...

Блинкън притиснал Катар да изгони Хамас

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън казал на емира...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg