https://www.gerb.bg/bg

Заради натоварен трафик в посока „Дунав мост 2“ се препоръчва ползването на Ришкия и Котленския проходи

Снимка: архив БГНЕС

В периода от 04.10.2021 г. до 31.10.2021 г. е преустановено движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката – път II-55, поради извършване на ремонтни дейности в участъка Килифарево – Предела, съобщи АПИ.

Проходът на Републиката е основната пътна връзка за транзитния товарен трафик между Северна и Южна България, а въведената временна организация на движението е довела до силното отклоняване на товарния трафик единствено в посока ГКПП „Дунав мост 2 – Видин“, където към 13.00 ч. на 06.10.2021 г. се е образувала колона от товарни автомобили с дължина около 12 км. Това е наложило и допълнителни мерки, като спиране на товарния трафик и подреждането на камионите на територията на област Монтана. За преминаване през граничния пункт са необходими между 10 и 20 часа.

Предвидените маршрути през Ришкия (път II-48) и Котленския проход (път II-73) за движение по направлението Русе – Свиленград са подходяща алтернатива за преминаване през ГКПП „Дунав мост – Русе“, където не се наблюдава струпване към момента. АПИ моли водачите на товарни автомобили, пътуващи транзитно през България, за да се отправят към северната граница да ползват и тези два прохода, както и ГКПП „Дунав мост – Русе“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Социалните работници недоволни от увеличението на заплатите си

Настояват за второ повишение и заплашват с протести

Израелската армия продължава „ограничени“ операции в Рафах

Израелската армия продължава "прецизните" операции в град Рафах в...

Инженерите в СДВР се захващат с новата маркировка на Патриарха

Позицията на СДВР е, че проектът за новата маркировка...

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Леко поскъпват храни, плодове и зеленчуци

Поевтиняват лук, ягоди, мляко и боб, захар и олио

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg