https://www.gerb.bg/bg

Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Председателят на камарата от Републиканската партия Майк Джонсън каза, че ще бъде взето решение „много скоро“ дали да се продължи с усилията за импийчмънт на Джо Байдън.

Той отговори на въпрос дали има достатъчно доказателства Камарата на представителите да подготви документите за импийчмънт срещу президента Байдън.

Тъй като сме тук днес, не съм го определил предварително, но вярвам, че много скоро ще стигнем до точка на решение по този въпрос„, каза той, според „Гардиън“.

Неговият предшественик Кевин Маккарти обяви разследване на поведението на президента през септември, седмици преди десните републиканци и демократи да го отстранят от поста председател.

Разследването е фокусирано върху обвинения в корупция срещу президента и семейството му, особено срещу сина му Хънтър Байдън.

Републиканците проведоха единственото изслушване в комисия по въпроса, което беше широко възприето като провал, след като техните свидетели казаха, че разследването има смисъл, но все още няма доказателства, че президентът е нарушил закона.

Друг удар върху тези усилия дойде, когато Кен Бък, консервативен републиканец, който вчера обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., написа колона във Washington Post, в която се аргументира, че импийчмънтът на Байдън е лоша идея.

Разследването беше спряно за няколко седмици, докато Камарата се бореше срещу оставката на Маккарти и дали и как да продължи е един от основните въпроси, които Джонсън трябва да реши.

Бившият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, през септември обсъди с членове на партията от Камарата на представителите на Конгреса възможността за импийчмънт на Байдън.

При първия му импийчмънт през 2019 г. Камарата на представителите обвини Тръмп в злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса, след като поиска Украйна да разследва Байдън и сина му по необосновани обвинения в корупция. При вторият му импийчмънт Камарата на представителите го отстрани през 2021 г. по обвинение в подбуждане към бунт след нападението срещу Капитолия на САЩ от негови поддръжници.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Лек ръст бележи строителството през март

Индексът на продукцията в сектор "Строителство" през март 2024...

Липсват около 80 000 работници за летния сезон в Гърция

Около 80 000 служители не достигнат в туристическия сектор...

Украйна може да мобилизира около 10-20 хиляди затворници

Министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска заяви в...

Откриха нарушения при лечението на 104-годишна жена във видинската болница

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН) откри нарушения при лечението на...

Хванаха пиян шофьор без книжка в Хисарско

Хванаха пиян водач без шофьорска книжка в хисарското село...

Румен Радев призова МОН да разтовари учителите от бюрокрацията

Българските учители са хората, от които започва България. Това заяви...

Китай твърдо се противопоставя на инструментите на САЩ за контрол на износа

Китай твърдо се противопоставя на злоупотребата с инструменти за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Мъж загина при пожар в Смолянско

Нанесени са и материални щети

Саня Борисова: Останах в България, за да бъда актриса

Саня Борисова е от жените, които неотклонно следват своя...

Предадоха на съд мъж, опитал да прекара сирийски мигрант през границата

Районна прокуратура - Хасково - Териториално отделение - Свиленград...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg