Реклама

https://www.gerb.bg/bg

За два дни Доналд Тръмп събра рекордни дарения

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Президентската кампания на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е получила дарения на стойност над 5 милиона долара за последните 48 часа, откакто му беше повдигнато обвинение в Манхатън, съобщи Axios.

Има цяла нова група поддръжници на Тръмп, които са разгневени от това, което виждат като политическо преследване, заяви старши съветникът на кампанията Джейсън Милър пред медията.

Кампанията обяви вчера, че една четвърт от даренията през първите 24 часа са направени от дарители, които за първи път даряват на републиканския политик.

Средният размер на вноската е 34 долара. Поддръжници от всички 50 американски щата са направили дарения в рамките на пет часа след публикуването на новината за обвинението, съобщиха от кампанията.

Междувременно неотдавнашно проучване на Fox News показа, че Доналд Тръмп е удвоил преднината си пред Рон ДеСантис, най-близкия си съперник, до 30 пункта в надпреварата за републиканската номинация.

Проучването беше проведено дни след като беше съобщено, че Тръмп е на ръба на обвинението.

Окръжната прокуратура в Манхатън разследва бившия президент във връзка с предполагаемата му роля в тайна схема за плащане на пари и прикриване на аферата си със звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс. Тя датира от президентските избори през 2016 г. и Тръмп отрича да има вина.

Тръмп често е определял различните разследвания около него „лов на вещици“, опитвайки се да повлияе на общественото мнение върху тях, представяйки себе си като жертва на това, което той твърди, че са политически разследвания, водени от прокурори от Демократическата партия.

Тръмп отдавна избягва правни последици в личния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни граждански дела през годините.

Като президент той два пъти беше подложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, но избегна осъждане от Сената.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

AstraZeneca изтегля ваксините си срещу ковид от пазара

AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава...

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

Хванаха тираджия с 4,25 промила алкохол край Приморско

Хванаха шофьор на тир с 4,25 промила алкохол край...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Големият губещ на европейските избори ще е БСП

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест...

Русия превзе Бердичи и се закрепи в Очеретино

Руските сили са превзели село Бердичи в Донецка област, съобщи...

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

ISW: И през 2024 г. основната цел на Русия е превземането на Донецка и Луганска области

Украински официални лица продължават да подчертават, че основната цел...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg