https://www.gerb.bg/bg

Владимир Путин назова по име Навални

Руският президент Владимир Путин определи смъртта на опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални като тъжно събитие, съобщава „Интерфакс“.

Путин за първи път коментира смъртта на опозиционния политик и за първи път публично произнася името на Навални.

Що се отнася до г-н Навални, да, той почина. Това винаги е тъжно събитие„, каза той на пресконференция след резултатите от президентските избори. „За съжаление се случи. Нищо не може да се направи. Такъв е животът„, каза Путин за смъртта на Навални.

В същото време Путин отбеляза, че „имахме и други случаи, когато хора в затвора умираха„. „Това не се ли е случвало в САЩ? Случвало се е, и то неведнъж“, обърна се той към американски журналист, който зададе въпрос за смъртта на Навални.

Ръководителят на Руската федерация потвърждава, че няколко дни преди смъртта на Алексей Навални му е било предложено да го размени за руснаци, държани в чужди затвори, и той се е съгласил с това.

Няколко дни преди Навални да почине, някои колеги – не служители на администрацията, а някои хора – ми казаха, че има идея да го разменим за някои хора, които са в затвори в западни страни„, каза той. „Може да ми вярвате, може и да не: човекът, който говори с мен, още не беше довършил изречението си, но аз казах: „Съгласен съм„, продължи Путин.

В същото време той подчерта, че е съгласен на това при едно условие.

Ще го сменим, за да не се връща. Нека си седи там„, каза Путин.

След смъртта на Навални съратници и членове на Антикорупционния фонд обявиха, че са се водили преговори за размяната му, но думите на руския президент са първо и единствено засега потвърждение на тази информация. Недиректно се изказаха тогава предположения, че от обратната страна на размяната е стоял Вадим Красиков, офицер от ФСБ, който излежава присъда в германски затвор за убийство на чеченски опозиционер.

Едновременно с това на пресконференцията си Владимир Путин не каза нищо за Евън Гершкович, въпреки че лежащия в руски арест журналист бе част от въпроса.

Припомняме, че на много места в Русия и по света провеждането на президентските избори премина с акции, посветени на Навални.

В Берлин Юлия, вдовицата на Навални, се появи в руското посолство, за да участва в протестното събитие там заедно с Кира Ярмиш, говорител на Навални. Други присъстващи руснаци ръкопляскаха и скандираха името й.

В София граждани, недоволни от сегашното управление, проведоха импровизирани избори с бюлетини за мира или войната в непосредствена близост до Руското посолство, предаде БГНЕС. На бюлетината за мир бе изобразена фигурата на Навални, а на бюлетината за война-тази на Путин.

Според резултатите Путин печели убедително изборите с над 87% от гласовете.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Изплащат украинската помощ за земеделците до края на месеца

Продължава изплащането на т.нар. "украинска помощ" на земеделските производители,...

Във Варна акостира корабът, причинил инцидента с потъналия Mohammed-Z

Пътуващ за Варна кораб, превозващ тръби, е ударил потъналия...

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg