Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Въвеждат двупосочно движение по АМ „Тракия“ край Вакарел за ремонт на подлез

Снимка: (архив) БГНЕС

От 17 часа днес до 29 април трафикът в участъка между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“ (в близост до изхода за Вакарел при км 23,4) ще преминава двупосочно в платното за София. Причината е ремонт на селскостопанския подлез на автомагистралата в посока Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). В участъка за посочения период се въвежда ограничение на скоростта до 50 км/ч.

В часовете с интензивен трафик през почивните дни тежкотоварните автомобили над 12 т временно ще се пренасочват по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. пътуващите към Пловдив камиони ще се отбиват при 5-ти км на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път между София и Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“. В неделя ограничението ще е в сила от 8 ч. до 14 ч., като ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от магистрала „Тракия“ и по указание на „Пътна полиция“ може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и с две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км на автомагистралата ще се извършва от „Автомагистрали“ ЕАД и струва 792 хил. лв. Дейностите са възложени след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки през миналата година. Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. Нарушена е хидроизолацията на пътната плоча в участъка от платното към Бургас, а по настилката и при фугите са се образували пукнатини. С основния ремонт на подлеза се цели да се подобри експлоатационното му състояние и да се гарантира безопасното преминаване на превозните средства. Очаква се ремонтните дейности да продължат 120 дни – до месец юни.

От пътната агенция обясняват, че ремонтът е необходим и наложителен. От АПИ призовават шофьорите да карат внимателно и да съблюдават стриктно пътната сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

AstraZeneca изтегля ваксините си срещу ковид от пазара

AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава...

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

Хванаха тираджия с 4,25 промила алкохол край Приморско

Хванаха шофьор на тир с 4,25 промила алкохол край...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Големият губещ на европейските избори ще е БСП

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Гергьовден е

Тази година посрещаме празника без военен парад

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg