https://www.gerb.bg/bg

В Ямбол ще конфискуват и коня, и каруцата, ако нямат светлоотразители

В община Ямбол предстои да бъде приета нова наредба свързана с регламент за движението на каруци по пътищата. Забранява се придвижването на каруци извън определените със заповед от кмета на Община Ямбол маршрути.

Предвижда се и забрана за пресичането на централната градска част и централните пътни артерии от каруци. Задължително е поставянето на престилка на животните, за да се пази градът чист. Проектът предвижда забрана за движение на превозните средства с животинска тяга от 1 април до 31 август, в часовете от 21:00 часа до 07:00 часа, а от 1 септември до 31 март – в часовете от 19:00 часа до 08:00 часа.

Според проектонаредбата животното трябва да има два жълти светлоотразителя отпред и два червени светлоотразителя отзад. Те трябва да са разположени симетрично от двете страни на превозното средство и да се поддържат винаги чисти, видими, регулирани и в изправност. При движение през нощта и при намалена видимост на задната лява страна на превозното средство се поставя фенер, излъчващ добре различима светлина.

Задължително е каруците да са обозначени с регистрационна табела, която да се поддържа чиста и да не се закрива по какъвто и да било начин. Тя трябва да бъде от ламарина със светлоотразително фолио или друго трайно покритие и с правоъгълна форма и размери: дължина – 33 см, ширина 15 см, основният цвят на фона е бял, а на буквите – черен.

Всеки водач на превозно средство с животинска тяга трябва да е на възраст не по-малка от 16 години и да носи със себе си: регистрационен талон на ППС и паспорт на еднокопитното животно, издаден по реда на Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Водачът трябва да бъде облечен със светлоотразителна жилетка.

При проверка и констатирано нарушение и отказ за заплащане на глобата от страна на собственика животното се задържа от органите на реда. След неплащането ѝ в определен период то се конфискува в полза на Община Ямбол.ветеринарна клиника

Същата ще бъде процедурата, ако бъде задържано ППС с животинска тяга, което се използва за нерегламентирано изхвърляне на битови или строителни отпадъци.

В момента се задържат само каруците без животните.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Росен Карадимов: ББР – невероятно капитализирана и в изключително добро финансово състояние

В новата стратегия на Българската банка за развитие (ББР) се обмисля...

Програмата за развитие на армията до 2032 г. включвала и уроците от Украйна и Газа

Постигнат е баланс в инвестиционните разходи на Министерство на...

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

"Все още България има значителна инфлация, доста над средната...

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

Още една страна от НАТО е готова да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,...

Ирландия признава Палестина като независима държава до края на май

Ирландия ще признае палестинска държава преди края на този...

Паяци вдигат стари коли в столичния кв. „Надежда“

Репатрират принудително стари автомобил, излезли от употреба в столичния...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg