https://www.gerb.bg/bg

Украинските сили може да се оттеглят от Северодонецк и Лисичанск

Губернаторът на източната Луганска област на Украйна, която почти изцяло падна под руски контрол, каза в петък, че е възможно силите на Киев да бъдат принудени да се оттеглят от последния джоб на съпротива, за да не бъдат обградени, предава „Ройтерс“.

Руснаците няма да могат да превземат Луганска област през следващите дни, както прогнозираха анализаторите„, написа губернаторът Сергей Гайдай в публикация в своя канал в „Телеграм“ , имайки предвид близко разположените един до друг градов Северодонецк и Лисичанск.

Ще имаме достатъчно сила и ресурси, за да се защитим. Възможно е обаче, за да не бъдем обкръжени, да трябва да отстъпим„, каза той.

Сутринта бе съобщено, че руските военни вече контролират над 95% от Луганска област и през следващите дни усилията вероятно ще бъдат насочени към пълното превземане на Северодонецк и до дни вероятно до този град и съседния Лисичанск ще бъдат изцяло обкръжени.

Припомняме, че още през 2014 година проруските сепаратисти отцепиха знаичтелна част от Луганска област, заедно с областния център Луганск и формираха т.нар. Луганска народна република (ЛНР) – марионетно образувание, което беше признато от Русия за независима държава на 21 февруари, заедно със съседната т.нар. Донецка народна република (ДНР). Именно „молба за помощ“ на тези две „републики“ стои в основата на руските военни действия в Украйна.

След като първоначално Русия нахлу в Украйна на широк фронт и се насочи към големите градове Киев и Харков, които не успя да превземе, Москва промени задачите си и се фокусира върху Донбас, а в последствие добави към целите си и Южна Украйна.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Осуетиха опит за нелегално пренасяне на 14 000 кутии цигари през Дунав мост – Видин

Митнически служители на ГКПП Дунав мост - Видин осуетиха...

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg