Цирк в комисията на Манолова, ГЕРБ скандира, че довела бизнесмен – „зърнар“ (ОБНОВЕНА)

Изненадващо в комисията на Мая Манолова се намеси бившият евродепутат Николай Бареков

Views 72371
1 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Цирк в Комисията на Мая Манолова за ревизия на дружествата от управлението на Бойко Борисов. Депутати започнаха да напускат залата, Николай Бареков и други граждани се появиха и започнаха да търсят сметка защо не се разглеждат техните сигнали. Това съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов, който следи в Народното събрание вече 5 – ти час заседанието.

Изненадващо в комисията на Мая Манолова се намеси бившият евродепутат Николай Бареков, който не е ясно защо присъства, но поиска да се каже „как се приоритизира кой да е поканен и защо няма сигнали от Министерство на отбраната и Министерство на правосъдието, като той е внесъл първите три сигнала – единият от тях за „Терем„.

Отговорът на Манолова бе, че са постъпили 85 сигнала, ще бъдат разгледани, както и изпратени към прокуратурата, АДФИ и към ресорните служебни министри.

Малко преди гласуването на отчета за язовирите започнаха нападки в продължение на половин час от страна на депутати от ГЕРБ и пиарът на партията как се провежда комисията на Манолова и че тя сама определя дневния ред и се решава кои сигнали да бъдат разгледани.

Манолова не може да надговори нито Бареков, нито депутатите от ГЕРБ и до гласуване така и не се стига.

Мая Манолова е категорична, че не й дават да се гласува, за да не бъде продължен дневният ред. Говори Бареков, със същите мотиви и сигнали. Бе помолен да си изключи микрофона, но той не го изключи.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов вика: „Мутри вън“ и твърди, че пред зала Запад е доведен бизнесмен от Велико Търново – „зърнар“, който бил доведен от самата Манолова. Самият мъж отрича, но не се представя пред медиите. Комисията е зациклила, гражданка изнася сигнал за тока. Мая Манолова и Дани Каназирева от ГЕРБ излязоха в коридора, за да се разправят за Автомагистрали и ВиКходлинга, Петя Аврамова също се кара с тях.

Най-вероятната причина за скандала е, че не се знае в точка „Разни“ от днешния дневен ред дали ще бъде изслушан бизнесменът Илчовски.

Това е координирана акция на ГЕРБ„, категорична е Мая Манолова. Все пак тя не даде думата на мъжа, който не се представи, но влезе на комисията, доведен лично от ГЕРБ, той стои срещу нея, но тя продължава по дневния ред – точка „Саниране“.

Комисията прие да се изслуша сигнал за машинното гласуване, след това сигналите на Николай Бареков, след това на неизвестния бизнесмен, който се представи като зърнопроизводител Славчо Стоименов, който има сигнал за корупционна дейност, свързана към фирмата му „Агровел 2001“.

Манолова поясни също, че в точка Разни“ ще се обсъжда и сигнал от ферма за норки, която е закрита. Дани Каназирева поиска да започне разглеждане на всички сигнали, внесени в комисията, до назначаване на служебното правителство, тоест денонощно.

Стоименов директно взе думата и обвини съсобственика на „Градус“АД Иван Ангелов, че контролира целия регион около Стара Загора и е начело на картел, “известен като Г-8″, който определя цените и размера на рентите на нивите.

Има картел – Г-8 – той е образуван от много земеделци в Стара Загора под ръководството на Иван Ангелов. Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя”, разказа той.

В детайли посочи, че е бил извикан да му бъде съобщено да плаща рента, която е по-малка и ощетява собствениците на земи.

По думите му лица, изпратени от Иван Ангелов, му казали – „Бате Иван ви вика на килимчето“.

Стоименов не се подчинил и заради това смята, че са били запалени три от офисите му, както и къща на негова служителка. Тя била възстановена, но след това отново запалена. Наложило се да изнася част от бизнеса си в Гърция.

На въпрос как си обяснява силата на шефа на „Градус“ Иван Ангелов в Стара Загора, Стоименов каза: „Той самият го каза – като ми спрат един камион яйца, се обадих на премиера. Това е зависимост“, коментира Стоименов.

Съобщи също, че преди години същите хора са му откраднали по електронен път фирмата.

Със зеленчуци зареждаме всички магазини в България„, каза бизнесменът от Плевенско. И се похвали, че преди гласувал и помагал на партията на Бойко Борисов.

Лично аз донесох 1000 гласа на ГЕРБ и на Маноил Манев (настоящ депутат от ГЕРБ-б.р.)„, заяви Стоименов.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

"Градус" е изрядна пред КФН

В КФН няма установени нарушения на законодателството, което се отнася до дейността на публичните дружества, включително и за дейността, извършвана от „Градус“ АД и неговите дъщерни компании. За периода, през който дружеството е публично от 2018 г. до настоящия момент не са установени нарушения на законодателството до придобиване на публичен […]