https://www.gerb.bg/bg

Тръмп поиска от Върховния съд да отмени „Обамакеър“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, снимка: ЕПА

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп поиска от Върховния съд да отмени „Обамакеър“, предоставящ здравна застраховка на десетки милиони американци, информира АФП.

Това е третият съдебен иск срещу закона, известен като Закон за достъпна грижа. Искането на Тръмп е на фона на рекордно увеличение на заразените с коронавирус в САЩ.

Според „Обамакеър“ милиони американци трябва да си купят здравна застраховка или ще бъдат глобени. Но през 2017 г. Конгресът премахна глобата за хора, които не могат да си купят – известно като индивидуално задължение, премахвайки ключова част от политиката на бившия президент Барак Обама.

Върховният съд ще изслуша искането на правосъдното министерство по време на следващата съдебна сесия, която започва от октомври, но американски медии смятат, че е малко вероятно случаят да бъде разгледан преди президентските избори през ноември.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси осъди действията на администрацията на президента Доналд Тръмп и ги определи като „акт на неизмерима жестокост“ по време на пандемията. Тя предупреди, че 130 милиона американци със съпътстващи заболявания могат да бъдат засегнати, а 23 милиона граждани могат да останат без здравна застраховка.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Министерството на иновациите и растежа работи по нова стратегия за ББР

В Министерството на иновациите и растежа се проведе първото...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

Арестуваха мъж за заплахи срещу Александър Вучич

Арестуваха мъж за заплахи срещу сръбския президент Александър Вучич,...

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg