https://www.gerb.bg/bg

„Стига толкова театър“ пред Съдебната палата в София, където е Борислав Сарафов (СНИМКИ/ВИДЕО)

Видео: Safenews.bg

Протест срещу избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите главен прокурор се провежда пред Съдебната палата в София. Десетки се събраха на мястото по традиция – там в продължение на месеци се протестираше срещу избора на Иван Гешев.

Протестът е организиран от „Правосъдие за всеки“, които имат и собствена концепция и настояване за съдебна реформа. Към протеста се присъединиха обаче и депутати от ПП/ДБ, които днес поставиха и ултиматум на ГЕРБ за изпълнение на коалиционното споразумение.

Според „Правосъдие за всеки с избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функциите на главен прокурор се прави опит за осуетяване на съдебната реформа. Те настояват длъжността главен прокурор да бъде премахната, да има истинска съдебна реформа, както и да бъдат направени конституционни промени.

Видео: Safenews.bg

И да, искаме истинска Съдебна реформа с конституционни промени, а не поредната имитация от царството на сенките и гнездото на политолигарсите! И да, длъжността Главен прокурор трябва да бъде премахната, стига толкова театър!“, пишат от „Правосъдие за всеки“.

Назначаването на Сарафов е предварителен сценарий за замяна на каскет с фуражка и това се доказва от скоростта на действие на ВСС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Подчертава се, че Борислав Боби Сарафов е човек от тъмното минало, носещ тежката сянка на тайните, зависимостите и лошите практики в прокуратурата и следствието в последните десет години, известен със своята безцеремонност и конформизъм. Срещу него има два сигнала във ВКС и е много вероятно да се образува дело по новия механизъм за разследване на главния прокурор. Самият той директно и публично вече е излъгал, че не иска и няма да бъде главен прокурор или да изпълнява тази длъжност по никакъв начин.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полицията в Разград глоби 5 абитуриенти за „надуване“ на клаксони

Петима абитуриенти в Разград са глобени за безотговорно поведение...

Володин: Украйна рискува да въвлече Запада в голяма война с Русия

Председателят на долната камара на руския парламент предупреди, че...

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg