https://www.gerb.bg/bg

Случаят с макетното ножче „взе главата“ на зам. окръжния прокурор на Стара Загора

Изпълняващият функциите (и.ф.) на главен прокурор Борислав Сарафов поиска днес оставката на Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжната прокуратура в Стара Загора, съобщиха от държавното обвинение.

Сарафов проведе среща в Съдебната палата в София с ръководството на старозагорската Окръжна прокуратура. Според него в работата на прокурор Видев са допуснати сериозни пропуски при определянето на мярката за неотклонение в съдебно заседание на Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли 2023 г. спрямо Георги Георгиев, който обезобрази 18-годишната Дебора с макетно ножче. И.ф. главен прокурор беше категоричен, че Георги Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества за длъжността заместник окръжен прокурор. В резултат от това Видев подаде оставка от поста.

По нареждане на Сарафов екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура (ВКП) ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев в Окръжната прокуратура в Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от старозагорската Районна прокуратура, за период от две години.

Временният обвинител №1 очаква ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая, както и за приключването му в кратки срокове с цел осигуряване на справедливост. Към момента спрямо Георги Георгиев се водят две досъдебни производства – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство. При нужда прокурори от ВКП ще окажат методическа помощ за бързо приключване на разследването и внасяне на обвинителен акт спрямо Георгиев, като се отчетат и утежняващите вината обстоятелства – наложените му предходни наказания, тежестта и обществената опасност на извършеното.

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов беше разпоредено прокуратурата, съвместно с МВР, да осигури защита на всички свидетели и лица, съдействали при разследването.

Разпоредени са проверки и по сигнали за други извършени престъпления срещу личността на територията на Стара Загора и областта. Ако бъдат събрани достатъчно данни и доказателства, следва извършителите незабавно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Областният управител на Монтана спря решението за зелена зона

Областният управител на Монтана Ивайло Антонов спря решение на...

Столична община не е съгласувала с МВР новата маркировка на Патриарха

Столичната община не е подала за съгласуване проекта за...

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Трима все още са в неизвестност

Арестуваха съдебен инспектор, отправял неприлични предложения към камериерки във Враца

Арестуваха инспектор от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС)....

Северно сияние озари Румъния

В нощта на петък срещу събота, Румъния стана свидетел...

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е единственият осъден от бандата

Разследват схема за строителни измами в страната

Прокуратурата във Варна разследва строителни измами, ощетили жители на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg