https://www.gerb.bg/bg

След теча – нова ситуация, според Биков, и „с нас ала-бала няма да си правят“

Тома Биков, снимка: БГНЕС

Ситуацията от вчера е напълно различна и ПП дължат обяснение. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът Тома Биков. Въпреки че изрично заяви, че не е изненадат от действията на Радостин Василев, тъй като той е вече познат с течове, Биков изрази възмущението си от чутото – но по отношение на реалните нагласи в ПП.

Ако си мислят, че ще си правят с нас ала-бала, както с Румен Радев, много се лъжат. Ние не сме Румен Радев, отсече Тома Биков и повтори, че от ГЕРБ няма да позволят на ПП да си правят „ала-бала“ за 3-4 месеца и през това време да счупят държавата. Това няма да се случи“, закани се Биков, утвърждавайки, че въпреки че липсва изненада, ситуацията е вече различна.

Вчера депутатът от ПП Радостин Василев обяви, че напуска парламентарната групи и разпространи запис на национален съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) на 21 май. Коментираха повечето политически партии, макар и основното действащо лице – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – да запази мълчание, дори посъветва да не му се обръща внимание. Тази нощ обаче депутат Десислава Атанасова пусна лаконичен пост във фейсбук със „Знаете къде е вратата„, а Делян Добрев коментира гневно.

Новата ситуация, според Биков е, че след записа ПП не могат да продължат да настояват да направят еднопартийно правителство. И затова, депутатът от ГЕРБ настоя, че споделят мнението на ДБ и Надежда Йорданова, че трябва експертен кабинет или кабинет, който да е отдалечен от партийното ръководство. В този смисъл ГЕРБ не могат да подкрепят Асен Василев за министър. „Не виждам как в тази ситуация ние можем да подкрепим правителство, в което Асен Василев, например, е вицепремиер. След всичко това, което каза. Смятам, че преговорите трябва да почнат отначало и да се постави въпроса за непартийно участие.“

Тома Биков подчерта, че не говори за министерски кресла и че са дали мандат да преговаря на Мария Габриел, въпреки заявката, че ГЕРБ имат хора за три кабинета.

Той посочи обаче и че ГЕРБ и ПП са на едно мнение, че България трябва да се стабилизира и нормализира, но че се разминават в подходите си.

Казвам, че според мен, хора – ръководни кадри на ПП, трябва да си останат в парламента и оттам да имаме мнозинство, което да контролира изпълнителната власт, за да не се осъществяват подобни идеи“, заяви Тома Биков.

На фона на напрежението между Борисов и главния прокурор Иван Гешев, Тома Биков категорично отрече ГЕРБ да ги е страх от нещо. „От какво да ни е страх, от какво да го е страх Борисов? Нашите членове преживяха целия репресивен апарат, ние преживяхме Бойко Рашков, преживяхме арест на Борисов…? Проблемът е когато няма кой да те посрещне…“, обясни депутатът за привържениците, които гласуват за ГЕРБ. И въпросът изобщо не е за имунитета на Борисов – лидерът им нямал имунитет две години и през това време печелел два пъти избори.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Председателят на Камарата на представителите оцеля при опит да бъде отстранен от поста

Камарата на представителите на САЩ (долната камара на Конгреса)...

Ким чен Ун подчерта подкрепата си за Путин по повод Деня на победата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "твърда подкрепа и...

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

Дясната опозиция в Северна Македония спечели голяма победа на...

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма.  От...

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Лондон: Русия набира войници и от окупираните украински райони

Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде указ...

„Синя България“ с Петър Москов гледа към ДСБ и СДС

"На терена на изборите е Синя България." Такава заявка...

Над 1000 бомбени заплахи са получени за ден в училища и институции в Словакия

Над 1000 бомбени заплахи до училища и други институции...

Иззеха монети и пръстени от иманяр в Кърджали

Иззеха антични предмети от иманяр в Кърджали. Това съобщиха от...

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма.  От...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg