https://www.gerb.bg/bg

СДВР с извънредни мерки в Новогодишната нощ

Във връзка с Новогодишния концерт, който ще се проведе утре на площад „Батенберг“, СДВР ще предприеме необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност преди, по време и след приключване на събитието. Около площада ще бъде обособена зона, като пропускането на граждани ще се осъществява през 6 контролно пропускателни пункта от полицейски служители.

Това каза гл. инспектор Иван Георгиев, началник на сектор „Масови мероприятия“ в СДВР.

На събитието няма да бъдат допускани граждани, които са в неадекватно състояние вследствие на прекомерна употреба на алкохол, както и такива, които носят пиротехнически изделия, ножове, дървени палки, или каквито и да било вещи, с които могат да застрашат собствения си или живота на околните. „Малолетни и непълнолетни лица следва да бъдат с придружители, родители или настойници“, съобщи гл. инспектор Георгиев.

Относно заповедта на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова пътното движение по бул. „Цар Освободител“ в участъка между „Раковски“ и „Дондуков“, както и между „Съборна“ и „Цар Освободител“ по ул. „Александър Първи“, ще бъде спряно.

Пълната охрана за концерта ще бъде заета от колегите около 17 ч., в 18 ч. гражданите, които желаят да са част от събитието, ще бъдат пропускани“, обясни още той.

По думите на главния инспектор присъстващите на празничния концерт ще бъдат не по-малко от 6-7 хил. души, но не се ангажира с конкретни цифри.

В интервала от 18 ч. на 31 декември 2022 г. до полунощ на 1 януари 2023 г. е разрешено използването на пиротехнически изделия и фойерверки, като след този часови диапазон не са желателни гражданите да нарушават наредбата на Община София. Контролирането на използването след този часови диапазон ще се извършва от органите на МВР, като съответно гражданите, които забележат нередности, трябва да сигнализират на тел. 112, за да се вземат адекватни мерки. По-високият клас пиротехника, като F4, се използва само от служители, които имат специално разрешение и се контролират от органите на МВР, като трябва да имат специално разрешение за използването им от Столична община. Санкциите за физически лица са от 500 до 2000 лв., за юридически лица санкциите са по-сериозни.

Задължително е гражданите да съдействат, тъй като има достатъчно униформени, които са на работа, в тази връзка искам да им благодаря за това, че ще си изпълнят служебните задължения и в празничния ден и нощ, и да помоля гражданите да знаят, че и полицаите са хора и за да бъдат техните задължения както трябва, е нужно съдействие – да подават информация и да не се отказват да свидетелстват, когато е необходимо за вземане отношение от страна на полицията“, каза и старши комисар Георги Алексиев, зам.-директор на СДВР. Той призова гражданите да съдействат и когато видят лице във видимо неадекватно състояние, независимо дали става въпрос за злоупотреба на алкохол или забранени субстанции, за да може лицето да бъде изведено и да не се стига до инциденти.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Председателят на Камарата на представителите оцеля при опит да бъде отстранен от поста

Камарата на представителите на САЩ (долната камара на Конгреса)...

Ким чен Ун подчерта подкрепата си за Путин по повод Деня на победата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "твърда подкрепа и...

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

Дясната опозиция в Северна Македония спечели голяма победа на...

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма.  От...

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Благодатният огън се спусна в църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим (СНИМКИ)

В навечерието на Възкресение Христово благодатният огън се спусна...

Димитър Главчев посети педиатричната болница в София

Премиерът Димитър Главчев посети днес Специализираната болница за активно...

САЩ очакват Украйна да започне нова контраофанзива през 2025 г.

Украйна ще започне нова контраофанзива през 2025 г., след...

Задържаха трима за побой във Врачанско

Задържаха трима мъже за побой в село Михайлово, съобщи Районна...

Иззеха монети и пръстени от иманяр в Кърджали

Иззеха антични предмети от иманяр в Кърджали. Това съобщиха от...

Израел потвърждава евакуацията на Рафах

Преди очакваната военна операция израелската армия започна да евакуира град...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg