Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПЪРВО В NEWS24sofia.eu! Фолк звездата Роксана поканена утре в Народното събрание (ВИДЕО)

Снимка: facebook.com/roksanamusicoffcial

Кралицата на ромската музика и фолк звезда Роксана е поканена официално утре (петък) 20.01.2023 г. в сградата на Народното събрание (НС), научи Информационна агенция News24sofia.eu.

Нямам идея защо съм поканена. Единствено, което мога да кажа е, че утре трябва в 10:00 ч. да съм в сградата на Народното събрание„, каза пред репортер на ИА News24sofia.eu Роксана.

Както вече медията ни съобщи първо, че преди две седмици кралицата на ромската музика в България даде интервю пред медията ни в което призна, че е поучила покана от голяма политическа партия в 48-ото НС да посети сградата, но не даде подробности за посещението.

Преди два ни звездата празнува имения си ден, а тя написа тогава в личната си страница във „Фейсбук“: „Честит имен ден и на всички именници, който вдигат тост за своето име днес. Да ви е живо и здраво името, да е символ за сила ,любов, почтеност, гордост и достойнство. Бъдете благословени и безкрайно щастливи. С любов завинаги ваша Роксана„.

News24sofia.eu припомня още, че утре в петък на 20.01.2023 г., се очаква доста труден ден в Народното събрание. БСП инициира лидерска среща между председателите на парламентарно представените партии. Тя е насрочена за 11 ч. в петък в сградата на Народното събрание.

Председателят на левицата Корнелия Нинова е разговаряла с всички свои колеги. Засега е ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е потвърдил участието си в разговорите.

Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно – не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си„, написа Борисов в профила си във Facebook.

Късно снощи от „Продължаваме Промяната” взеха решение – подкрепа за БСП няма да има. Един от мотивите – левицата не е подкрепила декларацията им при втория мандат.

Понеже не виждаме в момента никаква стъпка от тяхна страна в посока срещане на тези позиции на този етап не можем да подкрепим това правителство. Мисля, че всички трябва да сме готови за избори в сегашната обстановка”, заяви Андрей Гюров от ПП.

По-късно съпредседателят на партията Кирил Петков заяви, че той и съпартийците му няма да отидат на общата лидерска среща, но са готови да участват в троен формат – само с БСП и „Демократична България“.

ДПС споделят основните приоритети, посочени от БСП, като присъединяването към Шенген, законите на Плана за възстановяване и устойчивост и съдебната реформа.

Как ще протекат нещата зависи от лидерската среща. Дали ще даде резултат – не мога да прогнозирам, предвид на това, че ситуацията с диалога е много. Много неприятно за нас диалога не е възстановен”, заяви Йордан Цонев от ДПС.

Според „Възраждане” вървим към нови избори.

Получихме покана за среща, но няма да отидем. Няма смисъл от нещо подобно, защото се виждаме всяка сряда, а резултат от тези срещи няма. Няма да има и от тази”, заяви Костадин Костадинов.

„Демократична България“ също няма да уважи поканата на БСП. Христо Иванов заяви, че биха присъствали на двустранна среща, но не виждали смисъл от общ разговор с лидерите на всички партии.

От „Български възход“ смятат, че възможностите за излъчване на кабинет все още не са изчерпани.

Решението е, че ще участваме в разговори, в диалога ще се роди истината, приоритети, които получават мнозинство”, каза Стефан Янев.

Дали БСП ще върне на президента папка с кандидат за министър-председател, или неизпълнен мандат, ще зависи от резултата от лидерската среща.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24!

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Комерсант“: Кримският мост е бил взривен с ракетно гориво

Руските разследващи държат на маршрута през България

Русия тайно доставя петролни продукти на Северна Корея

Русия тайно доставя петролни продукти на Северна Корея, които...

Саудитска Арабия постави две условия на Израел

Целта е нормализиране на двустранните отношения

Стачка в железниците за Евро-2024 в Германия

Тревожни данни за работещите в сектора разкри Bild

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите

Президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Закона...

Хиляди на пореден протест срещу управляващите в Унгария

Искат реформа в мерките закрилата на детето

Великобритания затяга плащанията за инвалидност

Великобритания обмисля да направи промени в плащанията за обезщетения...

Българо-румънски екипи ще следят трафика по празниците в пограничните райони

Български и румънски пътни полицаи ще участват в съвместна контролна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img