https://www.gerb.bg/bg

Руски чиновник загина при атентат в окупираната Луганска област

Снимка: Stock

Заместник-началникът на центъра за обслужване на образователни организации Валерий Чайка загина при експлозия на автомобил в Старобелск в окупираната Луганска област, наричана от Русия „Луганска народна република (ЛНР)“, съобщиха окупационните власти, цитирани от ТАСС.

В Старобелск в резултат на експлозия на автомобил беше убит заместник-началникът на центъра за обслужване на образователни организации Валери Чайка„, се казва в съобщението.

Уточнява се, че взривът е станал близо до Старобелския филиал на Луганския държавен педагогически университет. На мястото работят и изясняват обстоятелствата около инцидента представители на Следствения комитет на т. нар. „Луганска народна република“, Министерството на извънредните ситуации, полицията и Националната гвардия.

Според системата SPARK центърът е държавна институция на областта, която обслужва нуждите на образователните институции, по-специално организацията на комуналните услуги.

Украински сайт посочва Валерий Чайка като колабороционист, който сам е изявил желание да работи за окупационните власти и бил включен в базата данни „Миротворец“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна може да мобилизира около 10-20 хиляди затворници

Министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска заяви в...

Словакия повдигна обвинение на стрелеца срещу Роберт Фицо

Той може да бъде осъден на до 25 години затвор

НСИ измери 2,4% годишна инфлация през април

През април месечната инфлация е -0.3%, а годишната инфлация...

Северно сияние озари Румъния

В нощта на петък срещу събота, Румъния стана свидетел...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg