https://www.gerb.bg/bg

Руска държавна телевизия надъхва с антисемитизъм и безмилостна война с Европа и света (ВИДЕО)

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Превод и редакция: Тодор Стефанов, NEWS24sofia.eu

Тази седмица по руската държавна телевизия проведе груба антисемитска атака срещу критиците на режима в отговор на американски журналист, който подчерта опустошаването на украинските градове от руските сили. Реториката за войната в Украйна, става все по-остра и апокалиптична. В монолог, Владимир Соловьов, руски водещ на новини, казва, че няма да има милост от Русия в нейната „война срещу Европа и света“, пишат „Алгемайнер“ и „Реакшън“. 

В сегмент, излъчен по канала „Русия-1“, разпространен в социалните медии и преведен от Джулия Дейвис, руски гост цитира туит на писателката Ан Апълбаум, който поставя руската бруталност в Украйна заедно с престъпления от миналото, извършени от съветски и руски войници.

Тя ни казва, без дори да мигне, смятайки, че е абсолютно права, тя уверено ни обвинява, злослови срещу подвизите на съветския войник, каза руският водещ за Апълбаум.

Но това не се прави без причина. Това се случва от десетилетия: „Радио Свобода“, „Новая газета“. Бивша служителка на „Ехо Москвы“, която живее в Москва, тя продължава да го прави в социалните си медии„, продължава водещ, позовавайки се на друг наскоро затворен либерален канал.

След това водещият Владимир Соловьов идентифицира жената като „Татяна Фелгенхауер„, позовавайки се на бивш журналист на „Ехо Москвы“. „И гражданин Ройзман, който разпространява ужасяващи лъжи във всички медии и разпалва омраза„, продължава първият. „Той подбужда омраза срещу руснаците.“

Бившият кмет на Екатеринбург Евгений Ройзман, чийто баща е евреин, е откровен опозиционен политик, който наскоро нарече инвазията на Путин в Украйна „предателство на руснаците„. „Слушайте имената, които се назовават в момента„, намесва се друг участник в панела на Русия-1. „Е, Фелгенгауер е евреин само по име„, отвръща Соловьов, разкривайки антисемитския подтекст. „Ами Розенбаум?“

Дейвис описва разговора като директен антисемитизъм.

Домакинът Владимир Соловьов и няколко бесни експерти плавно се спускат от туитове на Апълбаум към откровен антисемитизъм„, каза Дейвис. „Сами преценете – и не забравяйте, че това са същите хора, които твърдят, че са в Украйна, за да „изкоренят нацизма„.

Руският президент Владимир Путин фалшиво представя украинските лидери – включително евреинът президент на страната Володимир Зеленски – като симпатизанти на нацисти, като част от пропагандна кампания за оправдание на инвазията на Русия.

Апълбаум, полско-американски журналист, който е убеден критик на режима на Путин, отговори в Twitter: „Притеснявам ме повече от явното им пренебрежение към собствената им история и настояването им да лъжат за нея, особено след като точно сега я повтарят.

Тя споделя отново оригиналната си публикация, като отбелязва, че първоначално не е написана на руски език, както се показва в ефир. Апълбаум споделя наблюдения от Буча, Ирпин и Хостомел – Киев, чието почти пълно унищожение от руските сили през последните осем седмици се очертава по-ясно с тяхното оттегляне на изток.

Освен летището в Хостомел, никъде другаде няма военни цели. Независимо от това, всички са унищожени„, пише Апълбаум.

Това ще бъде важно не само сега, но и след 100 години, докато се опитваме да разберем как руската армия действа през 2022 г., точно както Червената армия направи през 1939 и 1944-45. В това поведение няма нищо предопределено или неизбежно. Народите могат и се променят.

Но след Втората световна война никой не говори за масовите изнасилвания и кражбите, извършени от Червената армия„, продължи Апълбаум. \

След 1991 г. също нямаше широко изследване на престъпленията на комунизма. Вместо това същите практики бяха преподавани на ново поколение войници. Виждахме ги в Чечения, Сирия, сега Украйна„.

Ако институциите, културата и практиките не се променят, нищо чудно и поведението да не се промени. Когато ни показаха масов гроб, усещането за дежавю бе също толкова силно, колкото и ужасът. Нищо не е научено.“

През март Алексей Венедиктов, бивш главен редактор на либералната радиостанция „Ехо Москвы“, бе изправен пред антисемитски заплахи за изказвания срещу Кремъл, когато намери отрязана свинска глава и стикер с герба на Украйна заедно с лозунга “ Юдензау“ („еврейско прасе„) пред входната врата на московския му апартамент.

Соловьов от своя страна обяснява, че руската „специална военна операция“ навлиза в нова фаза, защото страните от НАТО доставят „де-факто свои собствени оръжия“, което означава, че „де-факто, ние започваме да водим война срещу страните от НАТО„.

Самите украинци вече не са достатъчни„, казва Соловьов. „Няма да има милост. Не само Украйна ще трябва да бъде денацифицирана. Войната срещу Европа и света се развива по-конкретна схема, което означава, че ще трябва да действаме по различен начин и да действаме много по-безмилостно„.

В отделен клип руски експерти се смеят и се шегуват за унищожаване на Ню Йорк с ядрен удар.

Такива изкривени рамки и оправдания за действията на Путин проникват в общественото съзнание. Три четвърти от руснаците, над 100 милиона души, гледат държавна телевизия.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Повдигат обвинение на собственика на пистолета в Арбанаси

Собственикът на оръжието, с което 11-годишно дете стреля по...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната в Перник

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната...

Насилник от Петричко се изправя пред Темида

Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Петрич, привлече...

САЩ предупреждават Израел за „хаос и анархия“ в ивицата Газа

САЩ предупреждават Израел за "хаос и анархия" в ивицата...

Радев увери Вишеградската група, че България е надежден енергиен партньор

България ще продължи да бъде надежден партньор в транзита...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Обвиняват ArcelorMittal, че лъска имиджа си чрез Олимпиадата

Компанията не предприема обещаните мерки за климата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg