https://www.gerb.bg/bg

Русия: Твърденията на САЩ за руско химическо оръжие са клевета

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Недоказаните твърдения от американска страна за възможността Русия да използва химическо оръжие в Украйна са поредният опит за демонизиране на Руската федерация. Това заяви в петък руският посланик в САЩ Анатолий Антонов. Така той коментира изявленията на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс, цитиран от ТАСС.

Подобни обвинения са безполезни. Американският служител, както винаги, не си направи труда да предостави нито едно доказателство. Това е поредният опит за демонизиране на страната ни„, каза Антонов.

От своя страна на 10 и 11 март Русия разпространи документ за възможни химически провокации в Украйна до ОЗХО и Съвета за сигурност на ООН. В него подробно са изложени сценариите за възможна употреба на токсични химикали от украинските радикали, изготвен по силата на контрол на представители на американските специални служби“, продължи дипломатът.

Нашата страна, за разлика от Съединените щати, елиминира всички налични запаси от химически бойни агенти още през 2017 г. Този факт е документиран от ОЗХО. Безсмислено е да се спори с това.“

Припомняме, че прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза, че „всички трябва да внимаваме“ за това, че Русия може да използва химически или биологични оръжия в Украйна или да създаде операция с „фалшив мотив“.

Псаки разкритикува Русия за разпространението на „фалшиви твърдения“, че САЩ разработват химически оръжия в Украйна.

От своя страна, Русия в ООН предупреди Източна Европа с биологична зараза от Украйна.

Руският посланик в ООН Василий Небензя представя твърденията на Кремъл, че Украйна и САЩ са имали заговор за разпространение на биологично оръжие с мигриращи птици, прилепи и насекоми, съобщава „Гардиън“.

Небензя отправи смразяващо предупреждение към Източна Европа за биологичните агенти:

Призоваваме ви да помислите за една много реална биологична опасност за хората в европейските страни, която може да бъде резултат от неконтролирано разпространение на биоагенти от Украйна. И ако има такъв сценарий, тогава цяла Европа ще бъде обхваната.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Служебното правителство ще обсъди доклад за изпълнението на държавния бюджет

Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание, съобщиха...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Италианската полиция разкри измамна схема с данъчни кредити

Италианската полиция разкри измама за милиарди евро за получаване...

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg