https://www.gerb.bg/bg

Ресторантьорите обвиниха министър Зарица Динкова в безразличие и лобизъм

Зарица Динкова, снимка: архив БГНЕС

Сдружение „Българска асоциация на заведенията“ (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразиха недоволство към настоящия министър на туризма, Зарица Динкова, и наречената от тях „нейна пълна незаинтересованост“ към редица проблеми по Черноморието.

Двете сдружения изтъкват нуждата от твърда позиция на министъра и посочват доказателства за нейната незаинтересованост. Пример за това е ремонтът на летище „Бургас“, за който Динкова прехвърлила отговорността към транспортното министерство и отказала да заеме позиция. В същото време представители на туризма по Южното Черноморие вече са изразили своите опасения за начина и датите за ремонта на летището.

БАЗ и СЗБ също настояват Динкова да намери решение за ремонта на пътя Варна – Бургас, който да е съобразен с активния сезон и дейностите по летището. И подчертават – част от работата на министъра трябва да е в защита на българския туризъм.

Скороприетият законопроект за ветрогенератори по Черноморието е друг скандал, породил недоволство. Според ресторантьорите Зарица Динкова е част от групата, опитала да прокара този лобистки закон. А Министерството на туризма изрази становище едва след като законопроектът беше приет на първо четене, припомнят от СЗБ и БАЗ.

В същото време Министерството на земеделието и храните и Министерството на околната среда и водите застанаха категорично срещу поставянето на перките.

БАЗ и СЗБ недоволстват и срещу това, че се е наложило туристическият и рибарски сектор да търсят директна подкрепа от парламентарните групи, заради липсата на подкрепа от страна на министъра на туризма.

Двете сдружения заявяват категорично, че Динкова не е оправдала тяхното доверие. Те очакват при предстоящата ротация на правителството министър на туризма, който „да разбира от темата и милее за българския туризъм„.

Припомняме, че освен МЗХ и МОСВ позиция против поставянето на перките в Черно море изрази и Общинският съвет във Варна. Декларация за оттегляне на законопроекта беше изготвена от общински съветници.

След като законопроектът бе приет на първо четене в пленарна зала и след множеството становища против изграждането на перки, Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ-СДС оттегля подкрепата си.

Последвайте ни в Google News Showcase 

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Анулираха работата на петима ученици на втората матура днес

Днес се проведе задължителния зрелостен изпит по профилиращ предмет,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПП-ДБ заподозряха служебен министър през ББР да купува гласове

В свое участие по БНТ министърът на иновациите и...

Политолози очакват до 8 партии в 50-ото Народно събрание

Политологът проф. Светослав Малинов заяви, че ПП-ДБ се борят...

Лекарите продължават да се борят за живота на ранените при тежката катастрофа в Пловдив

Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Полицията в Разград глоби 5 абитуриенти за „надуване“ на клаксони

Петима абитуриенти в Разград са глобени за безотговорно поведение...

Над 46 000 ученици се явяват на втора матура

13 000 ще бъдат на изпит по английски език

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg