Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радостин Василев напусна ПП, пусна запис и му сложиха охрана (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вчера вечерта след обаждане от шефа на ДАНС Радостин Василев, депутат от ПП/ДБ, който преди минути обяви напускането си на ПГ, е с охрана, тъй като имало заплаха за сигурността му. Тепърва обаче ще установява и разбира защо е точно тази охрана, която вече го охранява и дори в момента била в залата – става въпрос за залата за пресконференция на БТА, на която неговото гражданско сдружение организира пресконференция.

Картаген от Банкя ще падне само чрез избори, обяви Василев, обявявайки и новата активност на гражданското си сдружение.

Заедно с него застанаха и бившите депутати от „Има такъв народ“ Николай Радулов, Кирил Веселинов, Венцислав Петков, Светлин Стоянов, Деян Петков и Георги Чепишев.

Това е огромно предателство. ПП са отговорни да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за властта, но след един много дълъг танц, който ще прерасне в прегръдка по интерес, то ПП не се интересуват от избирателите си, а да консумират изпълнителната власт с милион обещания – конституционна реформа с ГЕРБ и ДПС„, разкритикува Василев ПП/ДБ.

Той определи като лъжа думите на Кирил Петков, че са правени записи, и увери, че няма такива нито в парламентарната група, нито в централата на партията. Малко след това обаче пусна такъв запис, макар и не целия. Записът бил от среща на Националния съвет на ПП и бил направен от него самия в собствения му хол.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Той определи казаното от 00.30 до 3.00 ч. като най-отвратителното нещо, което е чувал, и заяви, че е бил потресен от него. Затова и решил, че не може да скрие от обществото това, което се случва и се готви с ротационното правителство. И призова към съвестта на народните представители.

Припомняме, че вчера вечерта на извънредно изявление на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков предупреди за готвеното „активно мероприятие на дълбоката държава„, която имало за цел да саботира и провали усилията за съставянето на редовно правителство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Василев изброи и няколко опорки на ПП/ДБ – че няма да има бюджет, че няма да има изплащане на пенсии и заплати, за дълбоката държава, руски интереси и злото, което стои зад ъгъла, ги кара да направят коалиция с ГЕРБ.

Василев напомни, че на 13 юни миналата година бившите депутатите от ИТН напуснали формацията на Слави Трифонов с аргумент, че мафията пробива ИТН. Сега сме изправени пред подобна ситуация да се формира коалиция между ПП/ДБ и ГЕРБ, посочи той и добави, че ще гласува против тази коалиция.

Според Радостин Василев ПП са предали собствените си избиратели и са се отклонили от мисията, която имат, а ГЕРБ ги направили за смях пред цяла България.

На тези хора не може да се има доверие за истинска съдебна реформа. Желанието за власт изпреварва желанието за отговорност пред обществото с ясното съзнание, че си унищожен след прегръдката с ГЕРБ, значи няма съдебна реформа„, изтъкна той.

Не можем да бъде конструктивни с мафията и да заставаме начело на ГЕРБ.

Истинското задкулисен на омертата се нарича ПП-ДБ-ГЕРБ„, нападна ги остро Радостин Василев и открои няколко момента от записите – думите на Кирил Петков, че Мария Габриел е застраховка, а Борисов се изпирал през този вариант и че ГЕРБ е само маркетингов враг, обажданията от европейски лидери като Урсула фон дер Лайъен и Шарл Мишел, смяната на службите, които трябва да са наши и синхронизирани с посолствата, че правителството ще продължи, докато Бойко Борисов се страхува от Гешев и президента, за конституционната реформа на Христо Иванов, който молел ДПС за това, .

Идеята е да се даде държавата на руската пропаганда, посочи той, който се чуди дали Кирил Петков и Асен Василев не са някакви руски шпиони, които да дадат държавата на „Възраждане“. Не може да си васал на Русия и да искаш подкрепа от народа, че си независим, критикува той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Той посочи, че някаква шизофрения, вакханалия и уйдурма се получава – Слави Трифонов те събаря от власт, а след това правиш коалиция с ГЕРБ. Радостин Василев се закани, че ще остане в парламента като независим депутат, за да разкрива какво се случва в така наречения български политически елит.

Гражданско движение „Силна България“ ще прерасне в политически проект за следващите предсрочни парламентарни избори, даде заявка Радостин Василев за политическото си бъдеще. Той не обмисля излизане от политиката.

Ето какви са цитатите от разпространеното аудио, на което се твърди, че се чуват гласовете на Кирил Петков и Асен Василев:

Кирил Петков: Сега ядем яко бой, късат се ризи – „вие сте предатели на живота ни“, но залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант, няма съмнение, защото те са коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България.

Кирил Петков: Имаше дъжд от всякакви лидери, които звъняха по телефоните, включително аз от на Г-7 в момента – и Урсула, и Шарл Мишел ми звъняха вчера и днеска.

Кирил Петков: Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно този въпрос – „ако ще има възможност за такова правителство, обещаваш ли да ни пуснеш“. Тя вика „за Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната – трябва да го измислите как да заобиколите правилата, смисъл да влезете в рамките“. И аз казах „може ли да мислим за инфлация, която да е минус ефекта на Украйна“ и тя ми вика „не ме цитирай, но ще се опитам да ти помогна“.

Кирил Петков: В Брюксел моралът не е единственият критерий, който се оценява от хората.

Кирил Петков: Говорено е със службите, че ще бъдат сменени, ако сме в ротация.

Асен Василев: Да и само да кажем, че наши имена са синхронизирани с посолството. 

Асен Василев: Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля че. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството.

Кирил Петков: Външни консултанти да ни помогнат с част от структурирането на службите. Тези външни консултанти да не са кой да е.

Асен Василев: Само един анализ – това правителство ще продължи до момента, в който Бойко се страхува от Гешев и от президента.

Кирил Петков: Борисов към днешна дата, това е важно да го кажем, каза, че иска да няма главен прокурор. Разбира се, знаем мотивацията каква е.

Кирил Петков: Какво става, ако утре или вдругиден повдигнат обвинение на Борисов? Тука едно – не казвам, че това е наше предложение или наше решение, но Христо Иванов даде едно предложение за това нещо и то е казваме, че се прави Комисия по имунитета, защото той вероятно няма да е само на Борисов, това ще се види, и тази Комисия работи, докато се смени Конституционната реформа и се използват европейските стандарти за вдигане на имунитет.

Асен Василев: Идеята на Христо Иванов е да се въведе европейски правилник от ЕП, което означава, че поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в някаква комисия, която ще разглежда всички доказателства лист по лист и перо по перо. Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му падне имунитетът.

Кирил Петков: Това си е типично борисовско. И той през цялото време се опитва да отваря тази опция, затова, защото само ние можем да го изперем. ГЕРБ е само един бранд на голямото зло, което стои отзад. И тук може да се отиграе – основен маркетинг бранд за нас, но не и реален враг. Можем да се правим на интересни по телевизията, да казваме „джентълменските уговорки“. След следващите избори стоиш до тоалетната на парламента и те заобикалят. Защото истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска...

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове (СНИМКИ)

Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните...

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Стрелба в софийския квартал „Люлин“! (СНИМКА)

Изстрелите най-вероятно са от въздушна пушка, а причината - спор за паркомясто

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Реклама

spot_img

Продължете да четете

НЗОК отрича за дискриминация в указанията за изписване на диетични храни

Указанията на Националната здравноосигурителна каса за изписване на диетични...

Лондон: Русия набира войници и от окупираните украински райони

Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде указ...

Димитър Главчев: Първостепенен приоритет за България е присъединяването към ОИСР

Първостепенен външнополитически приоритет за България е присъединяването към Организацията...

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Украйна се интересува от американските разузнавателни дронове MQ-9 Reaper

В момента разузнавателните безпилотни самолети MQ-9 Reaper са приоритетни...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

Очаква се до края на 2025 г. България да се присъедини към ОИСР

За първи път България има конкретен срок за присъединяването...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg