https://www.gerb.bg/bg

Радев: Народ без историческа памет няма бъдеще

Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с победителите от националните ученически конкурси „Завръщане към корените“ и „По обратния път на дедите ни„.

Инициативата се организира от потомци на тракийските бежанци от района на Одринска Тракия, като всяка година деца от различни възрасти се включват в надпреварата с есета и рисунки.

Пред държавния глава бяха изпълнени традиционни песни на тракийските българи и показана пъстротата на българската народна носия от региона на Тракия.

Той благодари на учителите на децата, под чието ръководство те развиват талантите си в областта на изкуствата и съхраняват спомените за своите предци.

Знайте, че народ без корен, без родова и историческа памет, няма бъдеще. Вие ни давате вяра, че бъдещите успехи на България се случват, когато сме един до друг“, обърна се към децата Радев.

Той посочи, че прогонени от своите земи, българите от района на Одринска Тракия се пръскат из цяла България, но потомците им днес са тук заедно.

Президентът определи тези времена като период на изпитание и призова наследниците на тракийските българи да помнят страдалческия поход на дедите им към спасение, но и да не забравят техния непримирим дух, лоялност и обич към България.

Големият и отворен свят днес предлага много възможности. Където и да работите или учите един ден, носете винаги България в сърцето си„, призова младите хора той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Спас Ташев: РСМ ще окаже натиск върху България да се откаже от Договора за приятелство

Историкът доц. Спас Ташев заяви, че българо-македонските отношения и...

В Турция затягат коланите и ограничават публичните разходи

Турция ще ограничи публичните разходи и ще повиши ефективността...

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Трима все още са в неизвестност

Северно сияние озари Румъния

В нощта на петък срещу събота, Румъния стана свидетел...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg