https://www.gerb.bg/bg

ПП очаква ad hoc прокурорът да се занимае с казуса Живко Коцев

Венко Сабрутев, снимка: БГНЕС

Твърдо настояваме съдията, който има право да разследва главния прокурор, да се задейства за случилото се с главният секретар Живко Коцев. Според Венко Сабрутев това е класически пример за активно мероприятие и режисиран от службите сценарий за поставяне под зависимост на служител.

Големият скандал е по какъв начин е поискана оставката на главния секретар. Виждаме, че се връща власт през страх. Твърдо настояваме съдията, който има право да разследва главния прокурор да се задейства„, уточни народният представител и настоя, че случващото се е огромен скандал.

В служебното правителство на Димитър Главчев има най-малкото неподходящи лица, е категоричен Сабрутев, който увери, че ако Главчев е искал поискал мнението на ПП/ДБ, е щял да го получи.

Сабруев припомни цялата история на вътрешния министър Калин Стоянов в правителството Денков, посочвайки, че ПП нееднократно са му искали оставката – основно след действията на МВР по време на протеста футболните фенове срещу БФС. Въпреки че имат много забележки към провеждането на местния вот през 2023, „Продължаваме промяната“ не са могли да сменят МВР шефа, тъй като това минава през гласуване в Народното събрание, а не са имали подкрепата на ГЕРБ.

Тук беше ключово мнението на ГЕРБ-СДС, които казаха, че ще пазят Калин Стоянов. Ние имаме големи съмнения, защото той не можа да се справи с местния вот, че ще успее да се справи с още по-голямата задача да организира парламентарен вот плюс евроизбори„, добави Сабрутев.

Зад състава на кабинета „Главчев“ прозира дългата ръка на г-н Пеевски и г-н Борисов. Видяхте г-н Главчев колко беше притеснен по време на представянето на кабинета. А той не е човек със сценична треска„, посочи Венко Сабрутев. И посочи ново проблемно име в служебния кабинет за „Продължаваме промяната“ – енергийният министър Малинов, който е отговорен за строителството на Турски/Балкански поток през територията на България.

ПП/ДБ се включиха в темата с проблемното строителство на транзитната тръба едва миналата седмица с предложението за създаване на временна анкетна комисия в 49-тия парламент. По време на преговорите за ротацията въпросите с изтеклата кореспонденция на руски политици с българското правителство бе отклонявана.

Сабрутев каза, че най-важното нещо, в което трябва да се фокусира обществото е да опази вота.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

КНДР продължава да отрича за свои оръжия в Украйна

Ким Йо Чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким...

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Областният управител на Монтана спря решението за зелена зона

Областният управител на Монтана Ивайло Антонов спря решение на...

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

Гърция непреклонна – няма да пусне Северна Македония в ЕС

Премиерът на Гърция повтори намерението си да осуети кандидатурата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg