https://www.gerb.bg/bg

Полиция, община и горски спасяваха трима души, загубили се в Родопите край Сърница

Снимка: Пресцентър АПИ

Трима души, загубили се в планината, са спасени при съвместни действия на полицаи и горски служители, със съдействието на община Сърница, съобщиха от МВР. ​

Около 21.00 часа снощи в полицията постъпил тревожен сигнал от тримата – мъж и две жени от Плевен. По първоначална информация те пътували с лек автомобил от Велинград към Гоце Делчев, но се заблудили и тръгнали по пътя за Сърница, а от там навигацията ги отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който преминава през землището на село Побит камък. В зимни условия обаче в участъка се преминава трудно дори с високопроходими автомобили. Тримата стигнали до местността „Ранджа“ и там закъсали. Докато правели опит да извадят автомобила от преспите, спукали гума.

Мобилните им телефони нямали обхват и тримата тръгнали пеша. Качили се на близкото било и успели да подадат сигнал за случващото се на телефона за спешни повиквания 112. Веднага бил сформиран екип от полицаи от Сърница и бил уведомен бил кметът на общината. Установена била връзка и с директора на Държавното горско стопанство „Селище“. Бързо били събрани няколко екипа за издирване на загубилите се, в които се включили дългогодишни и опитни лесничеи и полицейски служители, които познават отлично района. Трябвало да се действа бързо, защото било тъмно и застудявало бързо, а един от издирваните имал сериозно заболяване. Освен това наскоро в района били забелязани мечки, вълци и чакали. Скоро тримата били и открити, като им било оказано и съдействие за настаняване в хотел за остатъка от нощта.

От полицията припомнят да не се предприемат рискови пътувания в непознати планински местности, особено през зимата, както и при тръгване на път автомобилите да са технически изправни и с достатъчно гориво, а мобилните телефони – заредени.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Литовският президент води на изборите в страната

Литовският президент Гитанас Науседа изглежда е на път да осигури...

В Турция затягат коланите и ограничават публичните разходи

Турция ще ограничи публичните разходи и ще повиши ефективността...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Институтът за пътна безопасност: Колата на НСО, возеща Кирил Петков, е карала неразумно бързо

Институтът за пътна безопасност изследва пътната обстановка на мястото...

Отбраната вече не е табу за ЕС

Министерството на икономиката и индустрията ще подкрепи всяко българско...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg