https://www.gerb.bg/bg

Плевнелиев: Атентатът срещу Гешев е удар срещу сърцето на демокрацията

Снимка: архив БГНЕС

Опитът за атентат срещу главния прокурор е един отвратителен акт на тероризъм, акт срещу самото сърце на българската демокрация. Така президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев коментира пред БиТиВи вчерашния взрив до автомобила на обвинител номер едно.

По думите му това е една ужасяваща атака, която е нечовешка. Трябва всички да си дадат сметка какво се е случило вчера. Досега не сме имали такъв случаи срещу институцията на главния прокурор, обясни Плевнелиев.

Той посочи, че в Европа гледат на България като на държава, която е неуправляема, корумпирана, в тежко политическо противопоставяне, а мафията се завръща със страшна сила. Толкова много счупихме репутацията на България и отговорност носят всички политици, включително и президентът Румен Радев, разкритикува Росен Плевнелиев.

Той иска да види каква е реакцията на „Продължаваме промяната“ по отношение на случая. Плевнелиев се надява опитът за атентат срещу главния прокурор да не раздели партиите от 49-ото Народно събрание. Той призова държавният глава да даде още няколко дни време преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Бойко Борисов и Кирил Петков могат да допринесат за разплитането на пъзела в политиката и да потиснат биткаджийството за съставяне на правителство, смята експрезидентът.

Той се надява да има натиск върху България да състави правителство, но според него такъв няма. Няма външна намеса за съставяне на правителство – или ние ще направим правителство, или ще извършим колективно самоубийство, предупреди Плевнелиев и добави, че с действията си България ще загуби 10 млрд. лв. от ЕС.

Той не изключва да има нов кабинет „Попов“. БСП са почти невъзможен партньор за съставяне на правителство, каза още Плевнелиев.

Пред ГЕРБ има два варианта – програмно или експертно правителство. Ако трябва да се правят избори 2 в 1, да бъдат с европейските, но не с местните избори, призова Росен Плевнелиев.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Най-малко 50 души загинаха при нови наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души загинаха при проливни дъждове и нови...

Кораб потъна в Черно море край Румъния

Корабът Mohammad-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама маскирани обраха автомивка в София (СНИМКА)

Двама маскирани обраха автомивка в оживен район в София,...

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

НСИ: 93 млн. лв. са приходите от нощувки за март месец

Приходите от нощувки са се увеличили с 17.4% за...

Северна Корея пак изстреля балистични ракети

Северна Корея изстреля множество балистични ракети с малък обсег...

Румен Радев: Брацигово от 1876 година е символ на дух и родолюбие

Както умелите ръце на брациговските майстори с поколения са...

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Великобритания засилва киберсигурността около предстоящите избори

Киберспециалисти ще помогат на политици, служители на изборите и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg