https://www.gerb.bg/bg

Отличиха почетните граждани на София

Снимка: БГНЕС

Рядко истинските герои не са на сцената, а са в залата и днес е точно такъв ден. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на официална церемония, посветена на връчването на наградите на Столична община в Софийската градска галерия.

Тя честити Деня на народните будители – 1 ноември на всички хора. Това е ден, в който почитаме българските просветители, книжовници, революционери и хората със стремеж към образованието, хората, които променят обществото ни и ни правят по-добри, каза Фандъкова.

По думите ѝ всяко време има своите водачи, хора с талант и ум, които носят заряд и светлина, която само знанието и културата могат да ни дадат, да укрепят духа на поколението, да му дадат посока и надежда. За това се изисква труд, талант, умения, кураж и воля, отбеляза тя.

Фандъкова посочи, че в днешно време има будители, а именно – наградените от Столична община за приноса им за развитието на София. Ние, софиянци имаме огромен шанс и късмет да живеем с будителите, споделяме свободни пространства, да ги срещнем на улицата и да разговаряме с тях. За нашия град е истинска чест, че работите в София, променяте града ни и сте част от нашата столица, заяви Йорданка Фандъкова.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев благодари на наградените за техните частици усилие за развитието на града.

Отличените с наградата „Почетен гражданин на град София“: проф. Маргарита Ваклинова, директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин и проф. Милена Моллова.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама младежи вилняха в Спешното в Перник

Тийнейджърите са задържани за хулиганство

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната...

Байдън отделя 1 млрд. долара за оръжейни доставки за Израел

Администрацията на американския президент Джо Байдън е уведомила Конгреса,...

Русия готова да се изправи срещу Запада на бойното поле

Право на Запада било да се бие за Украйна

Камерън: Забраната за износ на оръжия за Израел ще укрепи „Хамас“

Спирането на британските продажби на оръжие на Израел, ако...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg