https://www.gerb.bg/bg

ООН дълбоко се тревожи от плана на Лондон да изпраща мигранти в Руанда

Снимка: EPA/MARTIAL TREZZINI SWITZERLAND OUT

Възобновеният план на Великобритания за изпращане на мигранти в Руанда би ограничил драстично способността на съдилищата да проверяват решенията и рискува да нанесе „сериозен удар срещу правата на човека“. Това заяви върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк, цитиран от „Ройтерс“.

В момента британският премиер Риши Сунак прокарва в парламента законодателство, което ще обяви Руанда за безопасна страна за търсещите убежище въпреки опасенията на някои депутати, които атакуваха плана като неетичен и неосъществим.

Според предложението бежанците, които пристигат на южното крайбрежие на Англия с малки надуваеми лодки, ще бъдат изпращани да живеят в Руанда.

Тюрк посочи, че сегашното състояние на законопроекта, който все още не е приет от Камарата на лордовете, ще изисква Руанда да бъде третирана като „сигурна страна“, независимо от доказателствата.

Не може да се приемат със закон факти, които не съществуват“, подчерта той и допълни, че британските съдилища са имали доказан опит във вземането на тези решения задълбочено в миналото и трябва да продължат да го правят.

Дълбоко тревожно е да се изключва дадена група хора или хора в конкретна ситуация от еднаквата защита на закона„, добави Тюрк.

Тъй като в проучванията на общественото мнение Консервативната партия на Сунак изостава преди изборите, очаквани по-късно тази година, той инвестира големи количества политически капитал в схемата за Руанда с надеждата, че това ще му позволи да изпълни обещанието си да „спре лодките„.

От началото на годината над 1300 мигранти са пристигнали във Великобритания с малки лодки.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Синът на Илия Павлов спечелил 600 милиона евро

Синът на Илия Павлов – Илия-Калоян Илиев Павлов, спечели...

България ще извърви пътя към Еврозоната, убедени са икономисти

Заради високата инфлация нямаше как да влезем в Еврозоната...

Великобритания засилва киберсигурността около предстоящите избори

Киберспециалисти ще помогат на политици, служители на изборите и...

Почина първият човек, получил трансплантация на свински ГМО бъбрек

Първият реципиент на трансплантиран генетично модифициран свински бъбрек е починал...

ЦИК се отчете пред Димитър Главчев за организацията на изборите

Служебният премиер Димитър Главчев проведе работна среща с представители...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg