https://www.gerb.bg/bg

Няколко експлозии разтърсиха столицата на Сомалия

Снимка: EPA/SAID YUSUF WARSAME

Няколко взрива на популярен пазар на открито в столицата на Сомалия Могадишу убиха най-малко 10 души и оставиха много ранени във вторник, казаха местни жители пред „Ройтерс“.

Преброих 10 загинали и 15 други ранени. Моят магазин е напълно разрушен. Експлозиите са станали на четири места в центъра на пазара„, каза Хасан Али, търговец на пазара „Бакара“, пред Ройтерс.

Не е ясно кой е отговорен за взривовете, но ислямистката групировка „Ал Шабаб“ често извършва бомбени атентати в Сомалия и на други места в Африка.

Правителството не беше открито за коментар.

„Бакара“, най-големият пазар в Могадишу, гъмжи от търговци и е мястото, където повечето жители ежедневно купуват храна, дрехи, лекарства, електроника и други стоки.

Жителите казаха на Ройтерс, че са избухнали няколко експлозии, унищожили много магазини. Три медицински сестри в болница Ердоган в Могадишу казаха на „Ройтерс“, че над 20 ранени са били докарани в здравното заведение.

„Ал Шабаб“ се бори срещу федералното правителство на Сомалия и мироопазващи сили с мандат от Африканския съюз (АС) от години, като се стреми да установи ново правителство въз основа на собственото си тълкуване на шериата.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Държавните университети затварят врати на 20 май в знак на протест

Протестните действия могат да прераснат в блокиране на пътища, предупреждава Съветът на ректорите

Леко поскъпват храни, плодове и зеленчуци

Поевтиняват лук, ягоди, мляко и боб, захар и олио

Четирима мними строителни предприемачи са задържани при акция на МВР и прокуратурата

Разкрита е организирана престъпна група, завоалирала престъпленията си като...

Спас Ташев: РСМ ще окаже натиск върху България да се откаже от Договора за приятелство

Историкът доц. Спас Ташев заяви, че българо-македонските отношения и...

Лондон: Войната в Украйна удари тежко Газпром

Руската държавна енергийна компания Газпром отчете най-голямата си годишна загуба...

Радев притеснен, че страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен възможен изход, подчерта Радев

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg