https://www.gerb.bg/bg

НОВИ СКАНДАЛНИ РАЗКЕРИТИЯ В NEWS24! Подозират шефа на „Икономическа полиция“ на 8 РПУ във връзки с бандата на Георги Семерджиев – съдействал за изчезването на 7 скъпарски коли от подземен паркинг

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Началникът на отдел „Икономическа полиция“ в 8 РПУ Иван Петров е висшият полицейски шеф, заподозрян с изчезването на 7 автомобила от подземен паркинг на КАТ, които са били задържани по досъдебни производства. Това съобщава Агенция „Пик“ като се полазва на свои източници.

Скандалът с луксозните автомобили е огромен, тъй като се предполага, че в него са забъркани убиецът на две млади жени Георги Семерджиев и висши служители на МВР. Запознати с разследването твърдят, че след като схемата е установена и след задържането на Георги Семерджиев, участниците в престъпната схема се стряскат да не бъдат предадени от шофьора убиец. С помощта на регистратори от района на КАТ и на шефа на „Икономическа полиция в РПУ се снабдяват със седем комплекта нови табели и документи на задържаните коли и в момента същите са в неизвестност, твърдят източниците на сайта „Пик“.

От ръководството на МВР твърдят, че автомобилите са били конфискувани по досъдебно производство на 8 РПУ.

Припомняме, че то действа на територията на „Дружба“ и „Горубляне“. Именно там се е намирала автокъщата, от които колите са откраднати и в последствие част от тях задържани.

Според информацията на „Вътрешна сигурност в МВР има съмнения, че лично началникът на отдел „Икономическа полиция“ към 8 РПУ изнесъл от полицията ключовете и талоните на автомобилите, които след това изчезват от подземния паркинг.

Твърди се още, че дори има уличаващ запис, от който става ясно, че Иван Петров е поискал 14 000 лева от неизвестни лица, за да изнесе документите и ключовете.

Запознати с предполагаемата вина на шефа на „Икономическа полиция“ на 8 РПУ били началникът на районното Валери Симеонов, както и шефът на СДВР Калоян Милтенов. Въпреки това Иван Петров продължавал да ръководи поверения му сектор.

По информация на „Пик“ от лятото, потърпевша от бандата на „Семерджиев“ е автокътщата „ЕКСКЛУЗИВ ЕР КАРС“. Той успява чрез измама да открадне от автокъщата над 15 автомобила, като същите след това се препродават с пререгистрация в КАТ на трети страни.

Най-фрапиращо е, че дори след като пострадалият собственик на автокъщата е подал сигнал до разследващите от СДВР за измамата с крадените коли и подробно обяснил схемата, дознатели изземат част от колите, оригиналните талони, документи и ключове. Въпреки всичко, седем от тях изчезват, като найвероятно са регистрирани с нови номера и талони и препродадени на трети лица. Разследващите предполагат, че колите са били препродадени от близкия до Семерджиев бизнесмен Християн Петракиев.

Предполага се, че последният се е разбрал с с шефа на „Икономическа полиция“ на 8 РПУ, който отговарял за досдъебното производство, по което са задържани автомобилите, за да бъдат пререгистрирани напълно незаконно, да бъдат оставени на платен обществен паркинг в бизнес сграда срещу входа на столичния КАТ, за да се избегнат проверки от полицаи от СДВР. В рамките на около два месеца, помежду другите регистрации, те успяват да извършат регистрация на колите и така снабдяват Петракиев с нови регистрационни табели и талони, въпреки че колите вече са били регистрирани и са имали номера и талони.

Така докато разследващите в СДВР са водили действия, с които да изобличат виновните за крупната измама, спокойни, че талоните и ключовете на автомобилите се съхраняват при тях, колегите им от КАТ, без да подозират, че тече разследване, са регистрирали наново колите без никакво правно основание за това и те са изчезнали от полезрението на собственика им и разследващите.

Става въпрос за луксозни лимузини и джипове, сред които БМВ 6 серия със софийска регистрация, брониран бус Фолксваген също със софийска регистрация, Фолксваген Пасат, Ауди А4 и Фолксваген Туарег.

Най-фрапиращото в целия случай е, че според запознати убиецът от „Черни връх“ често бил засичан да шофира колите, обект на разследването в СДВР.

Нашите източници в МВР разкриват и истинските номера на два от автомобилите – бронирания бус Фолксваген CB 9957, който на 11 юли е пререгистриран с нов номер, както и на БМВ 6, пак софийска регистрация СВ 3728 КК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24!

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически...

Няма да има съществено увеличение на цената на тока

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg