https://www.gerb.bg/bg

Нидерландия няма да спира помощта за Украйна, уверява Марк Рюте

Марк Рюте, снимка: EPA

Новото нидерландско правителство, което предстои да бъде съставено, няма да намали подкрепата за Украйна. Това заяви нидерландският премиер в оставка Марк Рюте, цитиран от ТАСС. Той направи коментара си по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

Страната ни е подложена на трудни преговори като част от процеса на съставяне на ново правителство. Резултатите от миналите избори бяха меко казано много интересни, отбеляза той. Рюте изрази увереност, че нищо няма да се промени по отношение на подкрепата на новия кабинет, ако бъде сформиран, за НАТО, ЕС и Украйна. По думите му помощта за Украйна ще остане на сегашното ниво или ще се увеличи.

По-рано в интервю за телевизионната програма Nieuwsuur Рюте посочи, че Герт Вилдерс, чиято крайнодясна Партия на свободата спечели парламентарните избори миналия ноември, няма да може да състави кабинет, ако той продължи да настоява Нидерландия да спре да предоставя финансови и материални средства помощ за Украйна.

Партията на свободата е една от малкото в нидерландския парламент, която се застъпва за спиране на доставките на оръжие за Украйна. Партньорите на Вилдерс в преговорите за създаване на управляваща коалиция от Народната партия за свобода и демокрация, Гражданското фермерско движение и партията Нов социален договор са на противоположна позиция по темата.

През 2023 г. Марк Рюте обяви, че напуска политиката и. че ще се кандидатира за генерален секретар на НАТО.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Томина неделя е

Днес е Томина неделя - почита се паметта на св....

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

Радев подкрепи ректорите, ще говори с Главчев за пари за ВУЗ-овете

Ректорите получиха подкрепата на президента Румен Радев. Отреагирах веднага...

Хусите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хуси съобщиха в сряда, че са атакували американски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg