Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Днес се провеждат предсрочни избори за състава на 46-ото Народно събрание

Предсрочните парламентарни избори за състава на 46-ото Народно събрание ще се проведат днес. Над 6 милиона и 700 хиляди са избирателите, които фигурират в предварителните списъци.

Секциите в страната отварят в 07.00 часа и ще затворят в 20.00 часа вечерта, с възможност вотът да продължи до 21.00 часа, ако пред изборните помещения има още желаещи.

Над 12 хиляди са секциите на територията на страната, в чужбина броят им този път е рекорден – 784 в 68 държави.

Гласуването за предсрочните парламентарни избори зад граница започва в 07.00 часа сутринта местно време и приключва в 20.00 часа също местно време.

Както вече Информационна агенция News24sofia.eu съобщи, че от 22.00 часа снощи започнаха да гласуват сънародниците ни в Нова Зеландия, там секции са две – в Крайстчърч и в Оукланд.

В този час започва гласуването в Австралия. Заради часовата разлика изборният ден зад граница ще приключи най-късно в Сан Франциско, САЩ – в 06:00 часа българско време в понеделник, 12-ти юли.

В деня за размисъл преди вота, секционните избирателни комисии получиха техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

Както в деня за размисъл, така и в изборния ден е забранена политическата агитация, както и оповестяване на социологически данни за нагласите на избирателите

Резултатите от социологическите проучвания могат да се публикуват и разгласяват след 20.00 часа на изборния ден.

На предстоящия вот, съгласно приетите поправки в Изборния кодекс, в секциите с над 300 избиратели ще се гласува машинно. В страната машините са 9401, а 273 са секциите зад граница, в които ще се гласува с техническите устройства, като за вота в чужбина с осигурени 421 машини.

ЦИК реши видеозаснемането и водеоизлъчването в реално време в избирателна секция да се осъществява след края на изборния ден, при обявяване на гласуването за приключило, като няма да се допуска заснемане на избирателни списъци. Могат да бъдат показвани действията на Секционните избирателни комисии при броене на подадените гласове при установяване на резултатите и попълването на протокола.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест...

Президентът на Полша внесе проектозакон за повишаване на отбранителната готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към...

Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО

Малко вероятно е Русия да тества клаузата за взаимна...

Киргизстан съветва гражданите си временно да избягват да пътуват до Русия

Министерството на външните работи на Киргизстан съобщи в четвъртък,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

Татяна Дончева: У Живко Коцев се открояват детайли на откровена инфантилност

Татяна Дончева е български политик и създател на „Движение...

ЕС разследва Meta за руската дезинформация преди евроизборите

Очаква се регулаторите на Европейския съюз да започнат разследване...

Мъж подпали мотоциклета си при полицейска проверка в Костинброд

Мъж е подпалил мотоциклета си, след като автопатрул на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img