https://www.gerb.bg/bg

Над 1000 починали в Португалия от жегите

Португалия съобщи за над 1000 смъртни случая вследствие на настоящата гореща вълна, а във вторник началникът на здравната служба предупреди, че страната трябва да се подготви за справяне с последиците от изменението на климата, тъй като температурите продължават да се повишават.

Португалия … е сред районите на земното кълбо, които могат да бъдат (по-)засегнати от екстремни горещини„, заяви пред Ройтерс Граса Фрейтас, ръководител на здравния орган DGS. „Трябва да бъдем все по-подготвени за периоди на високи температури.“

Миналата седмица температурите в засегнатата от суша Португалия надхвърлиха 40 градуса по Целзий (104 градуса по Фаренхайт). Въпреки че през последните няколко дни те са спаднали, Фрейтас заяви, че остават над нормалните нива за този период от годината.

Преди това властите съобщиха за 238 смъртни случая вследствие на горещата вълна от 7 до 13 юли, но Фрейтас заяви, че броят на смъртните случаи вече е нараснал до 1063 за периода до 18 юли.

Високите температури, продължаващата суша и лошото управление на горите бяха обвинени за няколко горски пожара, обхванали Португалия. Пожарникарите се борят с огнената стихия и в други южноевропейски страни, включително в Испания.

Карлос Антунеш, изследовател от Факултета по естествени науки на Лисабонския университет, заяви в интервю, че данните показват, че най-често умират от горещините са възрастните хора.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Катастрофа затвори тунел „Люлин“ (СНИМКИ)

Няма информация за тежко пострадали

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Опозицията в СОС очаква или оставка, или уволнение заради Патриарха

ГЕРБ иска и извънредно заседание на градския парламент

Жените в японската армия намаляват заради вълна от случаи на сексуален тормоз

След години на постоянен растеж броят на жените, кандидатстващи за...

Писател опозиционер е атентаторът, прострелял Роберт Фицо (ОБНОВЕНА)

Словашките медии идентифицираха атентатора, прострелял словашкия премиер Роберт Фицо,...

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е единственият осъден от бандата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg