https://www.gerb.bg/bg

Минеков се отказа да затваря театри

Няма да затварят театри. Това стана ясно след срещата на директорите на театрите с министъра на културата Велислав Минеков, съобщава bTV.

Припомняме, че преди дни той заяви, че непечелившите сред тях може да бъдат затворени и поиска данни за изразходваните от театрите и оперите средства от 2015 г. до момента. По негови думи години наред проблемите са били прикривани по политически съображения.

Думите на министъра предизвикаха остра реакция в театралните среди. Актьорът и бивш депутат от ГЕРБ в 44-ото Народно събрание Евгени Будинов обвини служебното правителство, че е решило да проведе геноцид в театрите за двата месеца на своето управление.

На днешната среща директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов посочи, че диалогът между театралните директори и ведомството е възстановен. Предстои формиране на работна група, която ще решава за принципа на финансиране на културните институции след кризата с коронавируса.

Запитан за бъдещето на театрите Минеков отбеляза, че е било изключително добро решение да каже, че ще затваря културните институти, тъй като по този начин на срещата са се отзовали всички директори.

Той предложи на театралните директори срещите им да продължат до края на служебния кабинет, по възможност – всяка седмица, „за да направим серия от предложения за подобряване на сектора, с които да „изнудвамеследващите политици„.

Директорът на Русенския театър Орлин Дяков също потвърди, че не се е обсъждала темата за затваряне на театри. Той обаче изрази съмнение, че работната група ще свърши нещо от спешен порядък.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Арестуваха мъж за заплахи срещу Александър Вучич

Арестуваха мъж за заплахи срещу сръбския президент Александър Вучич,...

Инженерите в СДВР се захващат с новата маркировка на Патриарха

Позицията на СДВР е, че проектът за новата маркировка...

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик. Възрастният мъж е...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg