https://www.gerb.bg/bg

Медведев приветства изборния успех на „Единна Русия“

Снимка: EPA/YURI KOCHETKOV

Партията „Единна Русия“ показа приличен резултат по време на изборите, които приключиха в неделя. Това заяви председателят на „Единна Русия“ Дмитрий Медведев на конферентен разговор с регионалните клонове на партията след резултатите от един ден на гласуване, съобщава „Интерфакс“.

Вече можем да кажем, че като цяло „Единна Русия“ се представи достойно и практически защити позициите, които се опитахме да запазим за себе си. Това показват резултатите от екзитполовете и някои други данни, които вече са разработени. Надявам се, че успяхме да постигнем това„, каза председателят Медведев.

Той също така добави, че

тази година за първи път провеждаме избори в нови територии, които са се върнали към нашата страна, и това е много важно, защото в резултат на това ще бъде възможно да се формира нормален, пълноправен законов Руското правителство в тези региони, така че да изпълнява всичките им задачи, всичките им функции„.

Партията „Единна Русия“ води в изборите за депутати в Народния съвет на Луганската народна република (ЛНР) с резултат от 74,72% от гласовете въз основа на резултатите от обработката на 53,81% от бюлетините, съобщава Централната избирателна комисия на ЛНР.

Партията ЛДПР получава 9,88% от гласовете, Комунистическата партия на Руската федерация – 7,36%, Справедлива Русия – Патриоти за истината – 5,33%, Нови хора – 1,82% от гласовете.

„Единна Русия“ води в изборите за депутати на Законодателното събрание на Запорожка област от първото свикване след обработка на повече от 89% от протоколите с резултат 83%, каза председателят на избирателната комисия на региона , Галина Катюшченко.

89,22% от протоколите вече са обработени, включително извънтериториалните избирателни секции и предсрочното гласуване„, каза тя пред репортери в неделя.

Както уточни Катюшченко, към момента „Единна Русия“ печели 83,43% от гласовете, Либералдемократическата партия – 5,75%, Справедлива Русия – Патриоти – За истината – 4,94%, Комунистическата партия – 4,87%.

Парламентарните избори в Запорожка област започнаха на 31 август. Осем дни продължи предсрочният вот в труднодостъпните населени места, а извънтериториалните избирателни секции работиха четири дни. Основната част от гласуването продължи три дни, избирателните секции затвориха в 16:00 часа московско време.

Настоящият кмет Сергей Собянин води на изборите за кмет на Москва с повече от 2 милиона гласа въз основа на резултатите от електронното гласуване, според данни на Московската градска избирателна комисия.

Сергей Семенович печели 2 милиона 53 хиляди 954 гласа„, каза Артьом Костирко, ръководител на отдела за подобряване на териториалното управление и разработване на интелигентни проекти на правителството на Москва.

Втори е кандидатът от Комунистическата партия на Руската федерация Леонид Зюганов с 212 хил. 153 гласа, трети е кандидатът от ЛДПР Борис Чернишов, който събра 159 хил. 413 гласа, четвърти е Владислав Даванков от партията „Нови хора“ – 136 хиляди 573 гласа, пети е Дмитрий Гусев от партията „Справедлива Русия – патриоти – за истината“ – 103 хиляди 762 гласа.

Според ръководителя на Московската градска избирателна комисия (МГИК) Олга Кирилова избирателната активност на изборите за три дни е била почти 50 процента.

Припомняме, че тази година изборната седмица в Русия се провежда до 10 септември.

В „Единния ден за гласуване“, който протича в 85 региона на Руската федерация, участват над 81 000 кандидати. В резултат на тези регионални избори ще бъдат сменени хората на около 34 000 изборни длъжности.

За първи път участват ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област – четирите украински области, които Русия обяви за анексирани през есента на миналага година, въпреки че не контролира напълно териториите им. Както се очакваше, Украйна обяви тези избори за нелегитимни.

Руската окупационна администрация затвори избирателните секции в Донецк – Донецката народна република, по-рано днес. Секциите ще работят до 15 ч. местно време, тъй като мнозинството от жителите на региона вече са гласували.

След два дни на гласуване и с отчитането на предварителните гласове и гласуването в извънтериториалните избирателни секции, избирателната активност на изборите за парламент е достигнала 74.01%, а на изборите за местния градски съвет – 68.32%. В първите два дни от изборите участъците се откриваха в 8 часа сутринта и гласуването е продължила до 20 ч.

В рамките на два дни над 2.5 милиона души упражниха своя вот на изборите за кмет на Москва и за общински съветници в 13 общини.

Има сериозен интерес към изборите в столицата, като, когато избирателните секции затворят врати, гражданите, които не са гласували, могат да го направят електронно на сайта elec.mos.ru.

Президентът Владимир Путин гласува електронно от кабинета си в Кремъл и призова и съгражданите му да упражнят правото си на вот в така наречения Единен ден за гласуване.

Путин обърна внимание, че изборните процедури са организирани по възможно най-удобния начин за гражданите. Той посочи, че те протичат в три дни и освен с хартиена бюлетина руснаците могат да упражнят правото си на глас и електронно.

Путин отчете, че с всяка изминала година електронното гласуване става все по-популярно, а също така и разширява своята география.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Анулираха работата на петима ученици на втората матура днес

Днес се проведе задължителния зрелостен изпит по профилиращ предмет,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разкриха наркооранжерия с 128 растения във Врачанско

Задържаха двама жители на град Мизия за срок до...

Две години затвор за мъж, обрал жена в София

Осъдиха мъж на 2 години и 8 месеца затвор...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Тялото на още един заложник е открито в Газа

Това е станало при операция на израелската армия

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg