https://www.gerb.bg/bg

Медведев: Донбас реално не е нужен на Украйна

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Признаването на ДНР и ЛНР ще остане единственият ход за Москва, ако ситуацията в региона се развие по негативния сценарии и няма никакви признаци, че ще има подобрение. Това е заявил Дмитрий Медведев, бивш премиер и президент на Русия, в момента заместник-председател на Съвета по сигурност, който заседава днес в Москва.

По мое мнение, ако ситуацията се развива по такъв път и няма никакви признаци за подобрение, то единственият в този случай ход на Русия би бил признаване за правосубектността, който съответства не тези територии, което се намира изцяло в компетенциите на президента на страната. Но по тези признаци, които ние в момента виждаме, това и ситуация, която по всяка вероятност няма да се подобрява, коментира Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Решение по въпроса за признаването на самопровъзгласилите независимост републики в Донецк ще бъде взето днес. Руските агенции от няколко часа съобщават, че президентът Владимир Путин ще обяви решението си отговор на призива на депутатите от миналата седмица.

Съветът за сигурност заседава на фона на продължаващи обвинения от страна на сепаратистките власти за провокации от украинска страна.

Тази сутрин бе съобщено за разрушение на граничен пункт в Луганската република, от Донецк съобщават за загинал цивилен гражданин.

И двамата ръководители на сепаратистките републики се намират в Москва, откъдето отправиха призив към президента да сложи подпис под документа.

Медведев също така напомня, че на територията на двете републики в момента живеят около 800 хиляди граждани на Русия.

В случая имам предвид дори не руския свят, за който се грижим, помагаме, подкрепяме по всякакъв начин, а граждани на Руската федерация. Граждани, които живеят в друга държава. Това са нашите хора“, подчерта Медведев

Медведев посочва и две други неща – че според него Донбас реално не е нужен на Украйна, както и че мнозинството руски граждани биха подкрепили признаването на двете републики като правилна крачка от страна на Кремъл.

Според Медведев двете територии са се превърнали в разменна монета със запада за статута на Украйна и именно затова не са нужни на Украйна при настоящото развитие на ситуацията.

Разбираме, че натискът ще бъде непосилен, но разбираме как да устоим на този натиск„, отбеляза той. Изказва и убеденост, че повечето руснаци споделят тази идея доколкото „всички ние живеем в един дом“.

Медведев смята, че ситуацията около признаването на ЛНР и ДНР след това „ще застудява“. Посочва и че е наясно, както и всички в Съвета за сигурност, че ще се сблъскат с трудности и проблеми, като посочва и заплахите за налагане на санкции.

Ще бъде трудно, но след известно време, с умело управление на ситуацията това напрежение, което е сега, но само вибрира из страната ни, така или иначе ще стихне„, подчерта зам.-председателят на Съвета за сигурност. Това е урок, който е научен под умелото ръководството на президента, посочва Дмитрий Медведев към Владимир Путин.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

Разследват схема за строителни измами в страната

Прокуратурата във Варна разследва строителни измами, ощетили жители на...

ЕС разследва пристрастяващи ли са Facebook и Instagram за непълнолетните

Европейският съюз започва официално разследване на социалните мрежи Facebook...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg